Hetven percig bírtuk a másodosztály egyik legjobb csapata ellen

A másodosztályú bajnokság egyik legerősebb csapata, a tavasszal negyedik helyen végzett Soroksár vendégei voltunk ma délelőtt Dabason. A felkészülési meccs házigazdáink számára bajnoki főpróbának számított, hiszen egy hét múlva már megkezdődik az NB II-es pontvadászat. Ugyanakkor csapatunk még csak most van túl a fizikai munka nehezén, számunkra most kezdődik a formába hozás időszaka.

Soroksár-Jászberényi FC 6-0 (2-0)

Dabas, vezette: Berényi Tamás (Kovács II. G., Kányási)

Jászberény: Menczeles – László, Hevesi-Tóth, Kis B., Lékó (Pollák) – Tisza, Mile Ludasi – Háda (Lukács), Bálint (Wágner), Szilágyi (Nabil). Edző: Gelei Károly.

Gólszerzők: Albert 2 (egyet tizenegyesből), Gera 2, Orosz, Tamási (tizenegyesből)

Az első félidőben kimondottan élvezetes meccset vívtunk lényegesen erősebb ellenfelünkkel. Ugyan a soroksáriak birtokolták többet a labdát, ám fegyelmezett védekezésünk mellett ellentámadásainkban többször is benne volt a gólszerzés lehetősége. Szilágyi Norbert kétszer is bevehette volna a hazaiak kapuját, Kovács Dániel azonban előbb közeli lövését spárgázta ki bravúrral, majd 20 méteres, bal alsó sarokra tartó bombáját tenyerelte szögletre óriási robinzonád után. A második félidő hetvenedik percéig bírtuk erővel és figyelemmel – akkor még 2-0 volt az állás -, ám akkor látványosan “szétestünk”, és a bajnoki rajtra “kihegyezett” Soroksár kegyetlenül kihasználta hibáinkat.