Hét meccs, Német Gyula szemével …

A télen jelentős változás történt játékoskeretünkben. Rutinos, NB III-as szinten kimondottan jó futballisták távoztak és rutintalan, vagy máshol kevesebb lehetőséget kapott fiatalok érkeztek. Ez magában hordozta annak lehetőségét, hogy komoly visszaesés következik be mind a játék minősége, mind az eredményesség tekintetében.

Hét forduló telt el a 2021-es tavaszi idényből. Csapatunk két alkalommal vereséget szenvedett, háromszor döntetlenre végzett, míg kétszer – egyszer az asztal mellett – begyűjtötte a három pontot. A tapasztalatokról vezetőedzőnket faggattuk.

  • Tudtuk, hogy lesz visszaesés az őszhöz képest, csak azt nem, hogy mekkora – felelte honlapunk érdeklődésére Német Gyula. – Tisztában voltunk vele, nem mindegy, hogy például Albert Ádám vagy egy NB III-as meccsen még nem is szerepelt fiatal játszik a csapatban. És több ilyen személycsere is volt a kezdőben. Ehhez képest azt kell mondanom, sem a mutatott játék, sem az eredmények miatt nem kell búslakodnunk. Én viszont azt is látom, hogy a Tiszakécske elleni rendkívül balszerencsés, 2-1-es hazai vereség mennyire megfogta a srácokat. Soha nem fog kiderülni, ha 1-0-ás vezetésünknél értékesítjük a tizenegyest, és megnyerjük a listavezető elleni találkozót, mekkora lökést jelentett volna számunkra. Az utolsó percekben kapott góllal végül kikaptunk, s azóta hiányzott az az öröm a szemekből, mely a holtponton átlendítene minket. Ahogy jöttek a meccsek és nem sikerült megszereznünk idei első győzelmünket, úgy lettünk egyre görcsösebbek. Azt látni kell, már NB III-as szinten is megtanultak védekezni a csapatok. Sokan viszont nem is akarnak támadni, inkább csak a “szerencsére” várnak, hogy találnak egy gólt, s azzal pontot, pontokat szereznek. Az én filozófiámmal ez a stílus nem egyeztethető össze. Csatár voltam, nem tudom, nem is akarom meghazudtolni magam. Edzőként is azt várom csapatomtól, hogy támadjon, gólt, gólokat szerezzen és úgy nyerjen. Sajnálom, hogy a Tiszafüred ellen nem a pályán szereztük meg a győzelmet, mert az a három pont nem oldotta görcsösségünket.

A Mezőkövesd II ellen végre sikerült nyernünk vasárnap …

  • Hiába sereghajtó a borsodi alakulat, az NB I-es keretből megerősítették ellenünk, így nem volt egyszerű dolgunk. Remélem ez a siker megnyugtatja fiataljainkat is, akik közül Palcsó Martin és Papp Patrik is egyre inkább bizonyítja, hogy erőssége lehet csapatunknak. Hiszem, hogy a téli átalakulás ellenére akár meg is őrizhetjük dobogós helyünket a szezon végén.

Holnap hétközi forduló lesz az NB III-ban …

  • … és ránk nem vár egyszerű meccs, hiszen ahhoz a BVSC-hez utazunk, mely idén mind a hét meccsét megnyerte, az utolsó három összecsapáson pedig gólt sem kapott. Képesnek tartom rá csapatomat, hogy megnehezítsük a dolgát. Lőrincz Attila és Aranyos Mózes letöltött eltiltását, így velük mindenképpen erősebbek leszünk a múlt vasárnaphoz képest. A két maródi, Szanyi Krisztián és Muhari Zoltán kivételével mindenkire számíthatok szerdán.

A holnapi, BVSC elleni bajnoki találkozó 16.30-kor kezdődik a fővárosban.

Be the first to comment

Leave a Reply