Helyén kell kezelni az első helyezésünket

Akit egy kicsit is érdekli Jászberény sportja, az tudja, csapatunk a hét végi fordulót követően átvette a vezetést a táblázaton. Annak ellenére, hogy “csak” döntetlenre végzett. Csak?

– Vannak olyan mérkőzések, amikor az egy pont sem számít kudarcnak, ez a mostani pedig ilyen volt – vélekedett a szombati 1-1-ről csapatunk vezetőedzője, Gelei Károly. – Nem propagáltuk, de néhány komoly nehézséggel meg kellett küzdenünk a meccs előtt. Többen sérülten, félkészen vállalták a játékot, ennek fényében pedig elfogadható eredmény a döntetlen. Pláne, hogy az RKSK az egyik, ha nem a legerősebb, legrutinosabb  kerettel rendelkező gárda az NB III Keleti csoportjában. Öt ponton tartottuk riválisunkat, s ez mindenképpen dicséretes.

A Rákosmente úgy vitt el egy pontot Jászberényből, hogy a gólon kívül tulajdonképpen egyetlen komolyabb ziccert sem dolgozott ki.

– Ennek ellenére úgy gondolom, most nem volt több ebben a meccsben. Hiába akadt nekünk 3-4 ziccerünk, kihagytuk azokat, a fővárosiak szórványos támadásaiban viszont mindig benne volt a gól. Óvatosnak kellett lennünk, hiszen ha túlságosan kinyílunk a győzelem reményében, az RKSK kontráival nem tudtunk volna mit kezdeni. Nem véletlen, hogy messze a legtöbb gólt szerezte a mezőnyben Szűcs Lajos csapata.

Az eredmények alakulása kedvezett csapatunknak, a most szerzett egy ponttal az élre ugrottunk …

– Helyén kell kezelni az első helyet, a mostani éllovas pozíció nem jelent semmit. Persze örülünk a jó szériánknak, de nem böngésszük a táblázatot, mindig csak a soron következő mérkőzésre készülünk. Most éppen a Kazincbarcika elleni összecsapásra …

Ahhoz a Kazincbarcikához utazunk szombaton, mely egy ponttal lemaradva mögöttünk a második helyen tanyázik a táblázaton. Tehát újabb rangadó vár csapatunkra, de amennyiben sikerül ugyan ilyen higgadtan futballoznunk, mint a Putnok, a Tiszaújváros, a Monor vagy éppen az RKSK elleni rangadókon, nincs félnivalónk Borsodban sem.