Hazai búcsú rangadóval

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A hét végén a huszonkilencedik forduló összecsapásait rendezik meg a harmadosztályú bajnokság Keleti csoportjában. Csapatunk vasárnap, hazai pályán az ESMTK együttesével találkozik.

Idei utolsó hazai mérkőzése előtt áll a Huszák Géza irányította csapatunk. Ezt követően már csupán egy idegenbeli kilencven perc vár rá, s véget ér a 2018-19-es pontvadászat.

A vasárnapi berényi búcsúra nehéz lett volna ennél nehezebb ellenfelet találni, lévén a fővárosi alakulat hozzánk hasonlóan harcban áll az első helyért, s csupán egyetlen ponttal áll mögöttünk a táblázat harmadik helyén. Az ESMTK együttese rendelkezik a legkevesebb vereséggel a Keleti csoportban, s a legkevesebb gólt – szám szerint huszonötöt – is kapta a mezőny tizenhat csapata közül.

Akárcsak a mi csapatunk, az ESMTK is a közelmúltban esett át egy hullámvölgyön, utolsó négy összecsapásából csak egyet, éppen a legutóbbit tudta megnyerni, s a begyűjthető 12 pontból csupán ötöt szerzett meg. Turi Zoltán edző keretének tagja az a Nagy Richárd is, aki az elmúlt szezont Jászberényben töltötte, s tőlünk igazolt a “Lizához”.

Ősszel 3-1-es vereséget szenvedtünk Pesterzsébeten – azt követően történt váltás csapatunk kispadján -, azaz illő lenne visszavágni novemberi kudarcért.