Hat forduló, négy piros lap

A vasárnapi, Cigánd elleni 2-2-re végződött bajnoki összecsapást a ma délutáni edzés előtt értékelte szakmai stábunk. A megbeszélés előtt Gelei Károly vezetőedző még külön is értekezett keretünk két meghatározó tagjával, Mile Krisztiánnal és Hevesi-Tóth Tamással, vajon ők miként látták belülről az összecsapást. Álláspontjuk – nem véletlenül – teljes mértékben megegyezett.

  • A véleményem rövid és tömör, sokkal fegyelmezettebben kell játszanunk, ha eredményt akarunk elérni – foglalta össze a megbeszélésen elhangzottakat csapatkapitányunk.

Az öltözőben azért Gelei Károly bővebben kifejtette, mire is gondolt, mikor a fegyelmezettséget kérte számon csapaton.

  • Az, hogy hat meccsen négy piros lapot kaptunk, önmagáért beszél – vélekedett a vezetőedző. – Pláne annak fényében, hogy olyanokért állítottak ki minket, amit a teniszben úgy hívnak, hogy ki nem kényszerített hiba. Majd egy meccsnyi időt, összesen 76 percet futballoztunk emberhátrányban! És akkor még nem is említettem a szövegelésért kapott sárgákat. Az egyén felelőssége ilyenkor felerősödik, nem elég, hogy az adott meccsen bünteti a csapatot és hosszú perceket játszunk emberhátrányban, még a következő meccsről is kipontozza magát. Szűk a keretünk, nehéz pótolni a kiesőket.

Természetesen a fegyelmezetlenségek mellett szóba került a vasárnapi találkozó is, amikor majd fél óra “álomfoci” után már két góllal vezettünk a tavasszal még NB II-ben szerepelt Cigánd ellen, a végén mégis nekünk akadt izgulni valónk …

  • Egyértelműen a középpályás játékunkban láttam, láttuk a hiba legfőbb okát. Fél óra elteltével nem ütköztünk, nem szereztünk labdát, így pedig nehéz futballozni. Az benne van, hogy hibázunk és gólt kapunk, de ettől még nem lenne szabad, hogy össze essen a csapat.

A hibák mellett azért jár a dicséret is, hiszen küzdőszellemből jelesre vizsgáztak a pályán lévők. Méghozzá minden alkalommal … Nézzük a dolog jó oldalát: amikor kiállítottak valakit csapatunkból, egyszer sem maradtunk pont nélkül.