Három új fiúval edzésbe állt csapatunk

A csonkára sikeredett 2019-20-as bajnokság miatt hosszú idő után edzhetett együtt ismét teljes csapatunk kedden délután. Német Gyula vezetőedző irányításával ugyanis megkezdték a felkészülést játékosaink az augusztus másodikára tervezett bajnoki rajtra.

Két játékos – akikkel előrehaladott tárgyalásokat folytatunk – híján tulajdonképpen meg is van az új szezonra “megálmodott” keretünk. A tavalyi gárdából megegyeztünk 17 játékossal (Miski Zoltán, Csutorka Márk – kapusok, Szemere Balázs, Micskó Márk, Szanyi Krisztián, Papp Zoltán Patrik, Drávucz Milán, Süttő Attila, Borbás Martin – védők, Szöllősi Ferenc, László Krisztián, Palcsó Martin, Kurunczi Gábor – középpályások, Pálinkás Gergő, Balogh Bálint, Borics Levente, Nagy Szabolcs – támadók), s hozzájuk csatlakozott a két új szerzemény, Gergely Péter (Gyöngyös), valamint Gábor Lukács (Kazincbarcika). Ők valamennyien meg is jelentek az első edzésen. Sőt, még egy ismeretlen arcot fedezhettek fel a gyakorlást végző játékosok között az érdeklődők. A több poszton bevethető, 23 éves Lőrincz Attila a Győri ETO-ban, majd a Videotonban nevelkedett, két évet eltöltött a Csákvár együttesénél az NB II-ben – 30 meccsen lépett pályára, a Békéscsaba ellen szerzett bombagólját mai is emlegetik az Aqvitalnál -, szerepelt a Vidi II-ben, illetve Mosonmagyaróváron, az előző szezonban pedig Veszprémet erősítette.

  • Jó benyomást tett ránk az első edzésen – felelte honlapunk érdeklődésére klubunk elnöke, dr. Gottdiener Lajos. – Az már ennyi idő alatt kiderült, hogy azonnal bevethető, komplex, kész játékos, aki erősítést jelentene számunkra. Abban maradtunk, a héten velünk készül, sorsáról mihamarabb döntünk. Ugyanakkor tovább folytatjuk fiatal játékosaink felépítését. Idén már egy-egy alkalommal a felnőtt csapattal fognak tréningezni a 2005-ös korosztály legígéretesebb tehetségei is, de az idősebbek (2002-2004 születésűek) számára is nyitott marad a keret. Aki kiemelkedő teljesítményt nyújt az utánpótláscsapatban, az számíthat a felnőtt keretbe kerülésre.

Essék szó a távozókról is: Ludasi Martin Kecskeméten folytatja, illetve két fiatal tehetséges játékosunk, Kovács Bence (2001) és Kovács Tamás (2001) is továbbtanul, ők nem tudják vállalni az NB III-as futballal járó kötöttségeket. Kónya Viktort fejlődése, illetve a több játéklehetőség érdekében egy évre szeretnénk kölcsönadni valamelyik közeli megyei I-es csapatnak.

A felkészülés során természetesen több edzőmeccsen is pályára lép csapatunk. Először július 1-én, hazai pályán a Kecskemét gárdája ellen tesztelheti játékosai állapotát Német Gyula.