Három csoport, 60 csapat?

Lassan hivatalosan is körvonalazódik a 2020-21-es labdarúgó bajnokságok menete. Ugyan a zuhanyhíradóban több lehetséges változat is napvilágot látott, ám a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége csak most hozta meg határozatát.

Ezek szerint az élvonalbeli pontvadászat a tervezettnél egy héttel később, augusztus 15-én, 12 csapat részvételével kezdődik, míg a másodosztály 20 együttest felvonultató mezőnye augusztus 2-án rajtol.

Az NB III-as bajnokságot illetően lényeges változásról döntött az elnökség: ezek szerint három, egyenként 20 csapatos csoportban zajlanak majd az augusztus 2-án kezdődő küzdelmek.

„A járványhelyzet következtében a legtöbb bajnokság több vagy kevesebb tavaszi forduló elhagyásával került lezárásra, záró táblázat megállapítása mellett. Erre tekintettel a 2020-2021-es férfi NB III-as bajnokságok versenykiírásai az alábbiak szerint módosultak: az eddigi 48 csapat helyett előreláthatólag 60 csapat vesz részt a küzdelmekben (3×20 csapat). A 37 benn maradó együttes mellé a 13 megyei I. osztályú bajnok csatlakozhat, továbbá 10 NB I-es tartalékcsapat azzal a megkötéssel, hogy a fiókcsapatok esetében a sportszervezet maximum 4 fő, 1999. december 31-nél korábban született labdarúgót szerepeltethet” – áll az MLSZ közleményében.

Hogy ebből hány klub vállalja a harmadosztályban való szereplést, az hamarosan kiderül. A bajnokságokra a nevezési határidő egységesen 2020. július 3., 12 óra