Három centin múlott a bajnoki címünk

Köztudott, csak vasárnap, az utolsó fordulóban dőlt el csapatunk sorsa, hogy egyetlen ponttal a listavezető mögött, a második helyen fejezi be a bajnokságot. Hiába nyertünk meggyőző játékkal Sényőn, igazából nem tudtunk örülni az újabb sikernek.

  • Annak ellenére, hogy nem sikerült megvalósítani álmainkat, nagyon büszke vagyok a csapatra – foglalta össze tömören véleményét vezetőedzőnk, Huszák Géza. – A számok önmagukért beszélnek, a legtöbb győzelmet arattuk, a legtöbb gólt rúgtuk, messze a legjobb a mi gólkülönbségünk volt és mégis … Meggyőződésem, a miénk volt a legjobb csapat, ám az égiek valamiért nem akarták, hogy mi nyerjük a bajnokságot.

Irányításával parádés sorozatot tudhat maga mögött a gárda.

  • Nem vigasztal, hogy 16 meccsen 39 pontot szereztünk és 41-11-es gólkülönbséget produkáltunk, hiszen a hét pontos hátrányból csak hatot sikerült lefaragnunk. Különösen azért fáj a második hely, mert egyszer sikerült átvennünk a vezetést a táblázaton, ám éppen a legrosszabbkor kerültünk abba a hullámvölgybe, mely minden együttest utolér egy szezonban. Nem is akarok senkit sem kiemelni a keretből, mindenki megtette a magáét, csak a dicséret hangján szólhatok játékosaimról.

Min múlott a bajnoki cím?

  • Talán három centin. Ha Süttő Attila két kapufát érintő lövése bemegy a Szolnok ellen, vagy Albert Ádám bombáját nem hárítja a kapufa Putnokon, nem szenvedünk vereséget és mi végzünk az első helyen. A legszomorúbb az egészben, hogy míg győzelmeink során  egyértelműen jobbak voltunk riválisainknál, a három vereség alkalmával nem voltunk gyengébbek ellenfeleinknél. Nem csak eredményes, de jó focit is játszottunk, ám sajnos ez is kevés volt a boldogsághoz. Mélyről indulva hoztuk helyzetbe magunkat, de a fociban nincsenek apróságok, minden mozdulatnak, gólnak, kapufának, játékvezetői ítéletnek vagy sérülésnek jelentősége.

Apropó sérülések …

  • Hihetetlen módon csapás, csapás után ért minket, ám mindezeket a pályán nem lehetett látni rajtunk. A télen erősítésként érkezett Lakatos Béla és Birtalan János a fél szezont kihagyta, a remek formában futballozó Ludasi Martin a legrosszabbkor sérült meg és akkor még nem beszeltem a kapusokról. Menczeles Ivánt novemberben műtötték, nem lett jó a keze, most újra kell operálni. A télen érkezett Fülöp Gergőre egészségi problémák miatt egyáltalán nem számíthattunk, míg Miski Zoltán talán a fokozott terhelés miatt dőlt ki a szezon hajrájához közeledve. Ezeket nem panaszként mondom, csak tényként, hogy mindezek ellenére az utolsó pillanatig harcban álltunk a feljutsáért.

Vége a bajnokságnak, most már lassan előre kell tekintenünk.

  • Igazából még mindig nem dőlt el a sorsunk, bár ez talán már csak a mi, az én vágyálmaimban él. A napokban jár le az NB II-be való nevezés határideje. Amennyiben valamelyik klub jelentkezését – pl. anyagi gondok miatt – nem fogadja el az MLSZ, a harmadosztály legjobb második helyezettjét, azaz a Jászberényi FC-t kéri fel a versenybizottság az indulásra. A zuhanyhíradó szerint pedig két, három klubnál is rezeg a léc … Az én szerződésem június 30-án jár le, s a napokban ülünk le tárgyalni az elnök úrral a hogyan továbbról.

Csapatunk felkészülési terve készen van, június 25-én találkoznak a játékosok az öltözőben. Hogy kinek az irányításával kezdik meg a munkát, hamarosan kiderül.