Harcban a dobogóért …

Már csak néhány nap és az NB I, illetve NB II után megkezdődik a 2018-19-es pontvadászat a harmadosztályú labdarúgó bajnokságban szereplő együttesek számára is. Az MLSZ továbbra is három 16 csapatos csoportban rendezi a harmadosztályú küzdelemsorozatot, melynek végeztével az elsők feljutnak, a 14-16. helyezettek, plusz a leggyengébb 13. kiesik. Klubunk elnökét a nyári változásokról, tervekről faggattuk.

  • Ugyan eredetileg nem terveztünk ekkora átalakítást a keretben, de az élet így hozta, s be kell vallanom, ma már nem is bánnom, hogy alapos vérfrissítést hajtottunk végre az elmúlt hetekben – kezdte válaszát dr. Gottdiener Lajos. – Tisza Kálmánt, Lukács Ricsit és Kis Balázst szerettük volna megtartani, de ők úgy döntöttek, hogy máshol folytatják pályafutásukat. Igazolásaink során igyekeztünk elsősorban olyan labdarúgókat szerződtetni, akik valóban erősítést jelentenek, azaz a minőség ezúttal felülírta a “kort”, illetve születési helyet.

Több magasabb osztály megjárt, futballozni tudó játékos érkezett. Ezek szerint mást fog játszani a csapat, mint tavaly?

  • Sándor Sztyopát már régen szerettük volna Jászberénybe csábítani, Szőllősi Ferit, Herczeg Lacit sem kell bemutatni a szurkolóknak, Svedyuk Alex nem véletlenül hívta fel magára 19 évesen élvonalbeli csapatok figyelmét, szóval én nagyon remélem, hogy idén sokkal támadóbb szellemű csapatunk lesz.

Kezdhetnek reménykedni a berényi szurkolók, hogy komolyabb célokért küzdő csapatot láthatnak?

  • Nagyon remélem, hogy akárcsak két éve, ismét a dobogóért küzdünk majd. Csalódott lennék, ha nem múlnánk felül a tavalyi hatodik helyünket.

Milyenek lesznek az erőviszonyok a Keleti csoportban?

  • Biztos vagyok benne, hogy idén nem lesz olyan kimagasló csapat, mint volt tavaly a Monor. Véleményem szerint még kisebb különbségek lesznek az együttesek között, mint tavasszal, azaz senki, sehol, senki ellen nem mehet biztosra. A mezőny elejére várom az ESMTK-t és Tiszaújvárost, melyek együtt tartották kereteiket és néhány igazolással még erősödtek is. Látva a Cigánd átalakulását, szerintem a feljutás reményében kezdik a szezont. A debreceniek egyetemi gárdája, a DEAC tele van egykori élvonalbeli játékossal és jól erősített a Füzesgyarmat is. Az újoncokról kevés hír érkezett, de az Eger vagy a Sényő nem lebecsülendő gárda. Szerintem ezekkel a gárdákkal leszünk harcban a dobogóért. A Szolnokot direkt nem említettem, hiszen ilyen múlttal, ilyen infrastruktúrával rendelkező klubnak nem itt van (lenne) a helye. Esetükben el sem tudom képzelni, hogy hosszabb távon megelégednének a harmadosztállyal …

Bajnoki rajt előtti elnöki interjúnk második részében a “hazai” pályáról, a Jászberénybe való visszaköltözésről, infrastruktúránk fejlesztéséről faggatjuk dr. Gottdiener Lajost.