Hamar Ádám kezdi utolérni régi önmagát

Hamar Ádám a nyáron érkezett Jászberénybe, s bár a nevét a legtöbb szurkoló ismerte, a sérülése miatti hosszú kihagyás miatt igazából senki nem tudta, mire is számíthat tőle a bajnoki meccseken. Lassan véget ér az őszi szezon, s a berényi drukkerek kezdhetik dörzsölni a tenyerüket: az egykori NB II-es gólkirály már, már régi önmagát idéző teljesítménnyel rukkol ki. Legutóbb, a Hatvan ellen megszerezte idénybeli 7. és 8. gólját, vezérletével pedig 4-1-re diadalmaskodott csapatunk.

– Közel két éve játszottam utoljára tétmeccset, így nem titkoltan azzal a céllal érkeztem a nyáron Jászberénybe, hogy újra felépítsem magam – felelte honlapunk érdeklődésére Hamar Ádám. – Két térdszalag-szakadás miatt 2014 októberében léptem pályára utoljára bajnoki mérkőzésen, így fizikálisan is volt lemaradásom, és komoly meccshiánnyal is küszködtem.

Kimondva-kimondatlanul gólt, gólokat várnak Öntől. Mekkora terhet jelent mindez?

– Már nem tizenéves gyerek vagyok, rutinos futballistaként el kell viselnem ezt a nyomást, úgyhogy a válaszom: semmiféle teher nem nyomja a vállam.

Eltelt az őszi idény nagy része, szerzett hat gólt a bajnokságban, kettőt a Magyar Kupában, azaz mintha kezdené utolérni önmagát …

– Én is így érzem. Jó döntést hoztam a nyáron, mikor elfogadtam a JFC ajánlatát. Remek helyre, nagyon jó közösségbe kerültem, s ez megkönnyíti a dolgom. Fizikailag úgy érzem már rendben vagyok, s a formám is kezd olyan lenni, amilyet elvárok önmagamtól. A Hatvan ellen már kimondottan jól éreztem magam a pályán.

Milyen eredménnyel lenne elégedett a szezon végén?

– A csapattal egyértelműen szeretnénk odakerülni az élre, ami persze nem lesz egyszerű ebben a kiegyenlített mezőnyben. És hogy mit várok önmagamtól? Korábban az NB II-ben éveken keresztül 16-20 gól körül szereztem, jó lenne most is átélni ugyanazt az érzést.

Hamar Ádám góljai, csapatunk pontjai számát a hét végén Nyírbátorban szaporíthatja. Az alábbi kijelentés már csak azért is fontos a JFC számára, mert amikor Hamar Ádi gólt szerzett ősszel a bajnokságban – Hatvan, RKSK, BKV, Tállya, REAC -, csapatunk soha nem maradt pont nélkül!