Hallgattassék meg a másik fél is!

Klubunk a Jászberényi FC elítél mindenféle rasszizmussal, diszkriminációval kapcsolatos tettet. Sajnálatos módon a múlt vasárnapi, JFC-DEAC (4-0) bajnoki mérkőzésről mégis mindenkinek ez jut eszébe.

Kapusedzőnk, Rézsó Péter száját valóban sportpályára nem illő mondatok hagyták el. Éppen ezért klubunk nem is fellebbez a döntés ellen, s bármilyen fájdalmas is számunkra a 10 meccses eltiltás, elfogadjuk azt. De …

… de nem mehetünk el szó nélkül a debreceniek játékosa, Luis Ramos viselkedése, valamint a játékvezetői hármas tevékenysége mellett, hiszen a  megtorlatlanul hagyott szándékos szabálytalanságok voltak  az okozói Rézsó Péter kirohanásának. Amint azt felvételeink is tanúsítják, a hondurasi játékos szándékos szabálytalanságokkal próbálta megfélemlíteni labdarúgóinkat – Szemere Balázs és Farkas János csak a szerencsének köszönheti, hogy megúszta sérülés nélkül – és okozott olyan súlyos sérülést, hogy Ludasi Martint mentővel kellett kórházba szállítani. Mindezt pedig a játékvezető és asszisztense sem vette észre, nem, hogy nem büntette azonnal piros lappal a brutális belépőt, még le sem fújta az esetet. Pedig 10 méteres körzetben senki nem volt, nem takarta a kilátást. Ramos szánalmas magyarázkodása, hogy Ludasi Martin támadt rá durván és ő a vétlen fél, a felvételt látva enyhén szólva is nevetséges!

Ramos szándékos, durva szabálytalanságának, a megtorlatlanul hagyott faultoknak semmi köze nincs a játékos bőrszínéhez! Érdekes módon, a DEAC másik színesbőrű futballistáját, Sidibét egyetlen szóval sem bántották a pályán kívülről!

Egy szóval, a Jászberényi FC játékosai, vezetői, edzői, szurkolói ugyan annyira elítélik a rasszismust, mint az ellenfelet megfélemlíteni akaró, brutális, durva szabálytalanságokkal sérülést okozó labdarúgót. Talán ezeket is észre kellett volna venni a játékvezetőnek és asszisztensének, s akkor elkerülhetőek lett volna a valóban sportpályára nem illő mondatok!