Ha a játékosaim is úgy várják a rajtot …

A puding próbája az evés – tartja a mondás. A labdarúgás nyelvére fordítva, a felkészülést követően, a tétmeccseken derül ki, mennyit ér az elvégzett munka. A harmadosztályban a hét végén ér véget a téli szünet, vasárnap folytatódik a pontvadászat.

  • Ha játékosaim is úgy várják már az első bajnokit, olyan adrenalinbombával készülnek a diósgyőri nyitányra, mint én, akkor nem lesz problémánk – felelte érdeklődésünkre csapatunk vezetőedzője, Német Gyula.

A felkészülés meglehetősen zaklatottra sikeredett …

  • Tisztában voltunk vele, a keret drasztikus fiatalítása, átalakítása nem megy zökkenők nélkül, éppen ezért is kértem, hogy sok edzőmeccset játszhassunk. Az biztos, a sok sérülés nem könnyítette meg a dolgunkat, de így legalább valamennyi játékosom, a 15 éves Kurunczi Gabitól kezdve a korelnök Miski Zoliig mindenki megkapta a lehetőséget a bizonyításra. A keret több tagja is most először alapozott felnőtt kerettel, de egyikük sem okozott csalódást, idővel mindannyian felvették a ritmust.

Az edzőmeccsek eredménye sem bizonytalanította el?

  • Egyáltalán nem, hiszen bár én mindig nyerni akarok, ezúttal a végső célt kellett néznem: kialakítani egy olyan csapatot, mely megállja a helyét az NB III-ban. Ehhez viszont folyamatosan cserélgetnem kellett, egyes játékosokat más, számukra idegenben poszton kellett kipróbálni. Hiszem, hogy az elvégzett munkának meg lesz a jutalma.

Az utolsó felkészülési találkozókon szinte alig akadt tizenegy egészséges játékosa …

  • Igyekeztünk odafigyelni mindenkire, így aki egy kicsit is nem volt egészséges, nem kockáztattuk meg a szerepeltetését. Nem véletlen, hogy másfél hete játszottuk az utolsó meccset, az apróbb sérülteknek volt idejük felépülni. A vállcsont-repedést szenvedett Borbás Martin, valamint a belázasodott Micskó Márk kivételével mindenki bevethető állapotban van.

Mire számít a kis-Diósgyőr ellen?

  • A jó rajt mindig fontos, átalakult, megfiatalított csapatunknak nagyon sokat számítana, ha sikerrel venné az első akadályt. Én bizakodva várom a tavaszi idényt, hiszem, hogy megőrizhetjük pozíciónkat a táblázaton.

Csapatunk vasárnap 14.30-kor a DVTK II vendégeként kezdi meg idei bajnoki szereplését.