Győzelmi reményekkel utazunk …

Ma délután újabb fordulót rendeznek a harmadosztályú bajnokság Keleti csoportjában. Csapatunk idegenben, Mezőkövesden lép pályára.

A borsodi gárda annak köszönheti, hogy idén az NB III-ban szerepelhet, hogy a nyáron az MLSZ besorolta a “fakókat” a harmadosztályba, függetlenül attól, hogy hol, melyik bajnokságban, milyen helyen végeztek. Az élvonalbeli gárda második számú csapata ellen – a táblázaton elfoglalt helyezések alapján – egyértelműen együttesünk a találkozó esélyese, ám mint már számtalanszor bebizonyosodott, nem a papírforma, hanem a mutatott forma számít. Listavezető csapatunk remek teljesítménnyel rukkolt ki az elmúlt hét végén, azt a játékot kell átmenteni a sereghajtó Mezőkövesd II elleni mai meccsre.

Az Elek Norbert irányította együttes nyolc forduló alatt még nem szerzett pontot, mindössze négy gólt rúgott – abból kettőt a korosztályos válogatott, a Norvégiából hazatért Torvund Alexander -, miközben 27 alkalommal vették be hálóját az ellenfelek. Végig böngészve névsorát, szemet szúró, hogy a többi NB I-es klubbal szemben Kövesden nem játszanak vissza – vagy csak nagyon minimális számban – az első keret tagjai. Legutóbb, a Gyöngyöstől elszenvedett  vereség alkalmával például Meszkhi és Jurina próbálta meg összefogni a 18-20 éves játékosok alkotta együttest.

Száz szónak is egy a vége, csapatunk győzelmi reményekkel utazik Mezőkövesdre, s ha játékosaink valós tudásuknak megfelelő formával rukkolnak ki, ha Pálinkás Gergőék nem hagyják itthon góllövő-cipőjüket, nem maradhat el a siker.

A mai bajnoki találkozó 16.30-kor kezdődik Mezőkövesden.