Gresó Mátyás egyre jobban belelendül

Bár csapatunk az utolsó négy bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt – háromszor is döntetlenre végzett -, akad olyan játékosunk, aki éppen az elmúlt hetekben lendült bele igazán.

Nyáron távozott klubunktól gólerős centerünk, a 35 éves Farkas János és helyére egy fiatal tehetséges játékost szerződtettünk Egerből. A 23 éves Gresó Mátyás 25 bajnokin lépett pályára a piros-kékek színeiben az NB III-ban, s tizenegy gólig jutott az elmúlt szezonban.

Vezetőedzőnk, Német Gyula komoly fantáziát látott a gyors, erős támadónkban, s olyan posztot talált számára, ahol erényeit kamatoztathatja is. A szélről indulva egyre többször ér oda a kapu elé, s ha már arra jár, be is köszön a kapusoknak. Ráadásul jó versenyzőtípus, kiélezett szituációban sem remeg meg a lába. Legutóbb Cegléden bizonyította mindezt, amikor a hajrában nem csak szépített csapatunk, de nagy nyomás alá helyezve a házigazdák kapuját mindent elkövetett az egyenlítésért. Már csak két perc volt hátra a rendes játékidőből, mikor Gresó Matyi magára vállalta a “döntő bíró” szerepét: bátor cselsorozattal tört be a hazaiak tizenhatosára, ahol már csak szabálytalanul tudták elválasztani a labdától – Agócs László fotóján tökéletesen látszik a buktatás -, a játékvezető pedig azonnal befújta a jogos tizenegyest. Na ilyenkor szoktak megremegni a lábak, ilyenkor szoktak a korábban még oly biztos önjelölt “ítéletvégrehajtók” hibázni. Nem úgy az egész találkozón egyébként is óriási kedvvel, jól futballozó Gresó Mátyás. Hiába próbálta elbizonytalanítani a ceglédi portás, higgadtan helyezett a kapuba, döntetlenre alakítva az eredményt, s ponthoz juttatva ezzel csapatát.

Gresó Mátyás tizenegy bajnokin nyolcadik gólját szerezte Cegléden, azaz jó eséllyel már az ősszel túl szárnyalja tavalyi, tizenegy találatát.

Fotó:

berenyfoci