Gólok minden mennyiségben

Befejeződött a harmadosztályú labdarúgó bajnokság első felvonása, a csapatok 21 mérkőzést követően téli pihenőre vonultak. Elérkezett hát az összegzés, az értékelés ideje, az elkövetkező napokban górcső alá vesszük az elmúlt négy hónapot. Kezdjük a futball sava-borsával, a gólokkal …

Hogy miért a Tiszakécske és csapatunk, a Jászberényi FC áll a mezőny első két helyén arra a szerzett gólok száma talán választ is ad. A listavezetővel egyetemben 57 alkalommal vettük be az ellenfelek kapuját, míg a képzeletbeli dobogóra fellépő BVSC tizennéggyel, a Sényő tizenöttel kevesebbszer, 43-szor, illetve 42-szer talált a hálóba. A kapott gólok tekintetében is az éllovas áll a legjobban, mindössze 14-szer zördült meg hálója (abból két találattal Pálinkás Gergő is kivette a részét), míg az egriek 17, csapatunk, illetve a Füzesgyarmat 23-23 gólt kapott.

A legkevesebb góllal a Tállya büszkélkedhet (22), de a Cegléd (23) és a Mezőkövesd II (25) szurkolói sem lehetnek elégedettek a kedvencek eredményességével. A Sajóbábony meccsenként átlagban 3(!) gólt kapott – összesen 63-at -, de a Mezőkövesd II (58) és a Gyöngyös (51) védelme is átjáróháznak bizonyult az idény során.

Ami a góllövő-listát illeti: a tiszafüredi Kalmár Ferenc 20 találatával szinte egyes gólátlagot produkált, ami kimagasló teljesítmények számít. Pláne annak fényében, hogy egykoron az élvonalban is megfordult játékosokat szorított le az élről. A 18 gólos Murai Sándor (BVSC) a Fradiban mutatkozott be az NB I-ben, míg a 13 találatig jutó Máté János (Tiszakécske) gólkirályi címet is ünnepelhetett a másodosztályban.

Ami saját “gólvágóinkat” illeti: Pálinkás Gergő 9, Hodgyai László 7, Süttő Attila és Szemere Balázs 6-6 találattal áll a képzeletbeli dobogón. Rajtuk kívül Albert Ádám 5, Fekete Olivér és Szőllősi Ferenc 4-4, Fekete Márk és Lőrincz Attila 3-3, Torkos Attila 2, míg Aranyos Mózes, Gergely Péter, László Krisztián és Szanyi Krisztián 1-1 góllal, míg az egriek kapusa, Nacsa Péter egy öngóllal járult hozzá az összterméshez. Ez összesen 54 találat. A maradék 3 gólt az MLSZ a Sajóbábony ki nem állása miatt megítélt 3-0-ás győzelmünk alkalmával írta jóvá.

 

Be the first to comment

Leave a Reply