Gelei kontra Szűcs, avagy kapusok egymás ellen

A harmadosztályú bajnokság 14. fordulójában, szombaton kora délután (13.30) újabb rangadó vár együttesünkre. A listavezető Kazincbarcikával holtversenyben első helyen álló csapatunk a szezon előtt nyíltan a feljutást zászlajára tűző, jelenleg negyedik Rákosmente KSK gárdáját fogadja.

A meccsnek különös „hangvételt” ad, hogy mind a két együttest egykori válogatott kapus irányítja. Mint köztudott, nálunk Gelei Károly a dirigens – a Csepel, a Honvéd, a Tatabánya, a Pécs, a Szolnok, illetve KEK-döntős RFC Antwerp kapuját őrizte -, míg a fővárosiaknál az a Szűcs Lajos az első számú vezető, aki Újpestről indulva eljutott a Bundesliga bajnoki címig (Kaiserlautern), majd az FTC, a Lombard Pápa és a Dunaújváros kapuját is védte.

Igaz, Szűcs Lajos csak az elmúlt két fordulóban lett az RKSK szakvezetője, addig szakmai igazgatóként tevékenykedett a fővárosi klubnál. Elődje, dr. Tóth János azonban a kis-Lokitól elszenvedett hazai vereség után távozott, s a volt hálóőr vette át tőle a karmesteri pálcát. Azóta viszont a Rákosmente együttese nem tudott hibázni: előbb az ESMTK-t győzte le idegenben, majd a múlt héten, hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot a Putnok elleni rangadón.

Az RKSK kerete az egyik legerősebbnek tűnik a Keleti csoportban. Elég talán, ha csak az ex-honvédos Bárányos Zsoltot, a Fradiban nevelkedett Fitos Lászlót, a volt szolnoki Balaskó Csabát, a Kozármislenyben és Cegléden is az NB II-ben szerepelt Vattai Balázst vagy éppen a góllövő-listát 13 találattal vezető Kokenszky Norbertet (volt SZTK) említjük.

Nehéz, talán az őszi szezon legnehezebb hazai összecsapása előtt áll csapatunk, melynek szüksége van szurkolóink biztatására is, hogy megszerezze az újabb, rendkívül fontos három pontot.