Futballtudás, szív, akarat …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mondhatnánk, hogy izzadság-szagú győzelmet aratott csapatunk a hét végén a Salgótarján együttesével szemben – ami azért nem fedi teljesen a valóságot -, ám ezért a sikerért is ugyan úgy három pontot adnak, mint a Sajóbábony elleni gólzáporért. Ráadásul ezúttal a futballtudás mellett egy másik arcukat is meg kellett mutatniuk játékosainknak.

  • Szerintem kimondotta lüktető, jó meccset játszottunk a Stécé ellen – értékelte a vasárnap látottakat vezetőedzőnk, Arany László. – Több helyzetünk volt, kapufát is lőttünk, ám az utolsó passzokba ezúttal több hiba csúszott. Ugyanakkor ne felejtsük el, ezzel a gárdával a második helyezett Szolnoknak és az ESMTK-nak is meggyűlt a baja. A vendégek tulajdonképpen egyetlen komolyabb helyzetet dolgoztak ki a kilencven perc során.

Az utolsó félórában sem izgult?

  • Azt kell mondanom, hogy nem. Tény, 1-0-ás állásnál állította ki, véleményem szerint is jogosan, a játékvezető Fejes Janit, ám azután is mi irányítottuk a játékot. Ugyan egy kicsit visszább álltunk, de továbbra is támadásban maradtunk, nem véletlen, hogy tíz emberrel is növelni tudtuk az előnyünket.

Eddig a futballtudásunkkal őröltük fel ellenfeleink erejét …

  • … ezért is örülök különösen a győzelemnek, hiszen most bebizonyítottuk, hogy a szívünk is a helyén van, akaratból is jelesre vizsgáztak a srácok. Nagyot harcoltak, egészen más volt a mérkőzés képe, mint egy hete az Eger ellen.

A hét végén szünet lesz a bajnokságokban, szombaton és vasárnap a Magyar Kupa hatodik fordulójának mérkőzésein lépnek pályára a csapatok. Együttesünk vasárnap 15 órakor az NB II-es Mosonmagyaróvár gárdáját látja vendégül.