Franciaországban járt U15-ös csapatunk

A Jászberényi FC U15-ös korosztályú csapata meghívást kapott a Franciaországi Le Cellier-ben megrendezett hagyományos nemzetközi labdarúgó tornára. Csapatunk busszal indult a hosszú útra. Az első jelentősebb megálló a Bayern München otthona, az Allianz Arena volt. A csoport egy hangulatos, élvezetes idegenvezetés mellett járta be Európa egyik leghangulatosabb stadionját. Gyerekeink nem csak a lelátóra és a játéktérre nyertek bebocsátást, de az öltözőket, a játékos-kijárót – a BL-induló hangjaira fel is sorakoztak – és a sajtót kiszolgáló helyiségeket is megtekinthették. Sok érdekességet tudtak meg fiataljaink Európa egyik sztárklubjáról, az FC Bayern csapatáról és stadionjáról. A németországi szállásról másnap reggel indultak tovább Franciaországba.
Bár Gall-földön nem szállodában, hanem vendéglátó családoknál szállásolták el küldöttségünk tagjait, mindenki ötcsillagos hotelben érezhette magát. A megnyitó igazán felejhetetlenre sikerült, hiszen a Le Cellier-i Városházán a polgármester úr adott fogadást a résztvevő csapatok számára, köszöntötte a játékosokat, edzőket, köztük a Jászberényi FC vezetőit is. Ekkor átadtuk mi is vendéglátóinknak a nyári “Ládi Kupa”-ra szóló meghívót. Küldöttségünk eljutott Nantes-ba is, ahol a “gépek-kiállítás”-át nézte meg.
A franciaországi tornán 20 csapat vett részt. Együttesünk igazán illusztris társaságba került, hiszen riválisai Németországból, Belgiumból, Romániából és Monacoból érkeztek. A Menczeles Iván dirigálta U15-ös gárdánk hét mérkőzésen lépett pályára, s végül két-két győzelemmel és döntetlennel, valamint három vereséggel a tizenötödik helyen végzett. Muhari Zoltán személyében viszont csapatunkból került ki a torna gólkirálya.
A küzdelemsorozatot végül a Stade Brestois nyerte, miután a döntőben 1–ra legyőzte az AS Monaco fiataljait.
Az indulás előtt gyerekeink még eljutottak az Atlanti-óceán partvidékére (Saint Nazaire, Croisic, La Baule, Guerande), majd Párizson – ahol megmászták az Eiffel tornyot is -, Metzen keresztül épségben, egészségben érkeztek haza.