Fontos lenne a jó rajt

Vasárnap, a tizenhetedik forduló összecsapásaival három hónap után folytatódik a harmadosztályú labdarúgó bajnokság. Csapatunk a táblázat tizenkettedik helyén telelő Gyöngyös együttesét fogadja. A 14.30-kor kezdődő összecsapást Valu Tibor vezeti, segítői Benkő Róbert és Katona Brigitta lesznek.

Az biztos, hogy két új, illetve két régi játékosunkra nem számíthat vezetőedzőnk, Huszák Géza. Birtalan János és Lakatos Béla térdsérülése lassan javul, ők március végén lesznek hadra foghatóak. Menczeles Iván kézműtéte után még mindig nem labdázhat, míg Bálint Artúr leghamarabb is csak szeptemberben térhet vissza a pályára. Ugyanakkor a néhány napot kihagyó Farkas János, Szemere Balázs és Herczeg László is bevetésre készen várja a vasárnapi rajtot, illetve az utolsóként szerződtetett Albert Ádám beilleszkedése is jól sikerült.

  • A hiányzók ellenére úgy érzem tisztességesen felkészültünk a szezonra – vélekedett Huszák Géza. – Fontos lenne a jó rajt, s nem csak azért, mert hosszú idő után játszhatunk ismét hazai környezetben, hanem mert szeretnénk megszorongatni az előttünk állókat. Bízom benne, hogy az elmúlt napok frissítése jótékony hatással lesz játékunkra vasárnap. Láttam a Gyöngyöst a közelmúltban a Tiszaújváros ellen, felkészülési mérkőzésen. Az életéért küzd a gárda, számára minden pont egy lépést jelent a bent maradás felé. Minél gyorsabban meg kellene szereznünk a vezetést, hogy az előny birtokában megnyugodhassunk, s vendégeinket is kicsalogassuk sündisznó állásukból.

Hogy veszélyes ellenfél a Gyöngyös bizonyítja, hogy a téli szünet előtti utolsó fordulóban, idegenben öt gólt(!) rúgott a Sényő együttesének, azaz vendégségben sem mond le a gólszerzés lehetőségéről.