Fiú az apja ellen avagy Túri kontra Túri

Az elmúlt négy mérkőzésen veretlen maradt korábban több meglepő “pofonba” is beleszaladó csapatunk. Feltámadásunkhoz talán az is kellett, hogy Arany László vezetőedző belenyúlt a már, már megszokottá vált kezdőtizenegybe és olyan játékosnak is bizalmat adott, aki hosszú sérüléséből felépülve éppen csak játékra jelentkezett. Túri Dániel visszatérése ennél szebben talán nem is sikerülhetett volna. Öt hónapos kihagyás után Füzesgyarmaton lépett pályára először ebben az idényben, s azóta nem talált legyőzőre csapatunk.

Meglehetősen zaklatott év végéhez közeledik …

  • Sajnos szinte az egész 2017-es évem ráment egy rendkívül kellemetlen combsérülésre – felelte honlapunk érdeklődésére a nyáron Jászberénybe szerződő, 22 éves Túri Dániel. – Már a tavaszi idényben is bajlódtam vele, de akkor még a szezon nagy részében pályára tudtam lépni az ESMTK-ban.

Május 21-én még játszott azon a Nyírbátor elleni meccsen, mikor eldőlt, hogy kiharcolta bent maradását fővárosi alakulata, ám azóta hiába keresték a nevét a szurkolók az összeállításokban.

  • Jól esett, hogy sérülésem ellenére is hívott a Jászberény. Tudtuk, hogy kihagyásra kényszerülök a teljes felépüléshez, ám arra senki nem számított, hogy ennyi időt kell kihagynom. Mindenféle gyógymódot kipróbáltunk mire végre ismét egészségesnek vallhattam magam. Aztán öt hónap után, Füzesgyarmaton végre visszatérhettem.

Azóta nem talált legyőzőre csapatunk. Sikereinkhez, ahogy mondani szokták, “életét és vérét” is adta. Bemutatkozó meccsén egyből megszereztük idei első idegenbeli győzelmünket, majd kiállították. Azt követően a védelem oszlopának bizonyult és kapott gól nélkül hoztuk le a hazai bajnokit, legutóbb pedig már góllal járult hozzá a pontszerzéshez …

  • … a neheze azonban most jön, a vesztett pontok tekintetében második helyen álló együttest fogadjuk a bajnokság tizenötödik fordulójában. Nekünk pedig mindenképpen nyernünk kell!

Azért ez a hét végi bajnoki nem egy szokványos meccs lesz az ön számára …

  • Így igaz, nem csak, hogy volt csapatom, az ESMTK jön Jászberénybe, de édesapám a vezetőedzője az együttesnek.

Jó vagy rossz érzés lesz ellene játszani?

  • Nem tudom, de hogy fura lesz, az biztos, hiszen pályafutásom során most először nézünk farkasszemet. Még edzőmeccsen sem voltunk ellenfele, eddig mindig egy oldalon álltunk. Mindent neki köszönhetek, hogy futballista lettem, hogy 18 évesen bemutatkozhattam a Vasas színeiben az NB II-ben. Évekig az edzőm is volt, rengeteget tanultam tőle.

Megy már a zrika a családon belül a vasárnapi meccs miatt?

  • Lehet, hogy menne, de már kirepültem a családi fészekből, a barátnőmmel élek, így ez a meccs nem kap különösebb jelentőséget beszélgetéseink alkalmával.

Csapatunk vasárnapi, ESMTK elleni bajnoki összecsapása vasárnap 13 órakor kezdődik Jászberényben.