Fildan, Popescu, Raducu …

Fildan Florin, Popescu Gheorghe, Toca Bogdan-Florin, Raducu Sorin, Sundas Anatolis. A félreértések elkerülése véget, nem egy román csapat összeállításából válogattuk a neveket, hanem egy magyar harmadosztályú együttes keretéből.

Konkrétan a labdarúgó NB III Keleti csoportjának újoncának, a Füzesgyarmati SK futballistáinak névsorából emeltünk ki néhányat. Tisztában vagyunk vele, hogy az amatőr ligában szerepelhetnek külföldi labdarúgók, sőt azt is tudjuk, hogy közülük néhányan már magyar állampolgársággal rendelkeznek, de akkor is … Miért csodálkozunk azon, ha fiataljainknak elmegy a kedve a labdarúgástól, ha már a harmadik vonalban is inkább légiósok kapnak lehetőséget.

Hét végi ellenfelünk, a Füzesgyarmati SK “légiósokkal” megspékelt kerete egyetlen ponttal gyűjtött többet, mint megyebeli fiatalokra épülő csapatunk. Gyengébb rajt után az elmúlt hetekben egyre jobb teljesítményt nyújt a gárda, utolsó két idegenbeli meccsét – Tiszafüred, Salgótarján – meg is nyerte. Bármilyen fura, hazai környezetben szerepel gyengébben az együttes, csupán a Nyírbátort tudta legyőzni és a Putnok ellen végzett döntetlenre, ugyanakkor a DEAC, a Monor, és az MTK II is mindhárom pontot hazavitte. Legveszélyesebb játékosa az elmúlt szezont az NB II-ben töltő Popescu, aki cigándi két éve alatt 25 gólt szerzett.