Felkészülni, vigyázz, rajt …

Már csak négy nap és megkezdődik a 2017-18-as harmadosztályú labdarúgó bajnokság tavaszi idénye. Bár az időjárás jelenleg egyáltalán nem kegyes a csapatokhoz, és akár még keresztül is húzhatja az MLSZ terveit, az együttesek nem “blazírozhatnak” arra, hogy elmaradnak a hét végi mérkőzések.

A Keleti csoport tizenhetedik fordulójában azonnal rangadó, méghozzá megyei rangadó vár csapatunkra. Arany László fiai szombaton 14.30-kor az őszi idényben erőn felül teljesítő, a telet a hatodik helyen töltő Tiszafüred legénységéhez látogatnak. A listavezető Monor a télen megerősödött, Szanyó Károly dirigálta Balassagyarmat otthonában kezdi a szezont, míg legnagyobb vetélytársa, az ESMTK a sereghajtó Tállyát fogadja. A nyitány nagy kérdése, hogy a “lét, nem lét” határán táncoló, Zoran Kuntics vezetőedző mellett szinte valamennyi játékosát elveszítő Salgótarján képes lesz-e folytatni, illetve befejezni a bajnokságot.

A nyitóforduló menetrendje – szombat, 14.30: Tiszafüred-Jászberényi FC, Balassagyarmat-Monor, Tiszaújváros-Nyírbátor, Cigánd-Putnok, Debrecen-Füzesgyarmat. Vasárnap, 14.30: ESMTK-Tállya, Gyöngyös-Diósgyőr II, Salgótarján-MTK II.