Fejben is rendben kell lenni a sikerhez

A hét végén megkezdődik a 2016-17-es bajnoki pontvadászat tavaszi idénye az NB III Keleti csoportjában is. A rajt előtt csapatunk kapitányát faggattuk a tavaszi “hadjárat” várható esélyeiről.

– Nem panaszként mondom, hiszen valamennyi, Magyarországon készülő futballcsapat hasonló cipőben volt, az extrém téli időjárás nem kedvezett a felkészülésnek – vélekedett az elmúlt hetekről Mile Krisztián. – Az elhúzódó nagy hideg, a fagyott talaj azonban mindenkinek megnehezítette dolgát, azaz erre senki nem foghatja az esetleges sikertelenséget. Úgy érzem, a körülményekhez képest azért sikerült elvégeznünk a tervezett munkát.

A felkészülési meccsek tükrében, milyen állapotban várja csapatunk a szombati, Tállya elleni meccset?

– Mint minden tavaszi rajt, ez a mostani is kiszámíthatatlan, hiszen a pályák állapota ilyenkor soha nem a játszó csapatoknak kedveznek. Sokkal könnyebb ilyenkor betonfalat vonni a tizenhatos elé és csak védekezni, mint rövid passzokkal támadásokat építeni, gólokat szerezni. De hát ez van, a szezon végén szeretnénk feljutást ünnepelni, azaz muszáj begyűjteni a három pontot. Ha nem szép játékkal, akkor fogcsikorgatva, de győznünk kell. Az ilyen meccsek általában fejben dőlnek el, abban pedig mindenképpen jobbnak kell lennünk.

Ugyan a táblázat jelenlegi állása sok mindent elárul, de mint rutinos játékos, mégis mire számít a folytatásban?

– Úgy gondolom, a listavezető Kazincbarcika és a Bogáti Péterrel megerősödött Monor mellett nekünk van, lehet reális esélyünk a bajnoki cím megszerzésére, a többiek, az RKSK, a REAC, a Putnok és a Tiszaújváros lemaradása már 10, 12, 13 pont az éllovas mögött, s ez nagyon sok. Ugyanakkor a kiesés elől menekülők mezőnye is nyolc csapatosra bővült az őszi idény végére, hiszen a tizedik Salgótarján előnye is mindössze öt pontra csökkent a tizenhatodikkal szemben. Szóval szerintem egyetlen meccs sem lesz lefutott, mert vagy a feljutásért  vagy a kiesés elkerüléséért zajló küzdelemben érdekelt együttesek találkoznak. Biztos vagyok benne, hogy szombati ellenfelünk, a Tállya is a pontszerzés reményében érkezik hozzánk. Az őszi, idegenbeli 5-0-ás sikerünk már csak a múlt, most egy egészen más meccsre számíthatunk. Ahhoz, hogy tavaszi meccseinket sikerrel vegyük, szükségünk lesz szurkolóink támogatására is. Kérek minden jászberényi futballbarátot, adja meg az esélyt csapatunknak, s a lelátón való jelenlétével, buzdításával segítsen nekünk céljaink elérésében, a feljutás kiharcolásában.

Csapatunk idei első hazai bajnoki mérkőzése szombaton 14 órakor kezdődik Jászberényben.