Fegyelmezettebbnek kell lennem – vallja az Ausztriából hazatért Háda Zoltán

Nyáron az Austria Salzburg együttesétől tért haza Magyarországra Háda Zoltán. Szolnoki fiúként érhető, ha megyeszékhelyünk környékén keresett csapatot magának. Választása a JFC-re esett …

Miközben szinte nem akad olyan fiatal magyar futballista, ki ne vágyna külföldi szerződésre, te 25 éves korod ellenére önként jöttél haza …

– Nagyon jól éreztem magam kint, s nem a sport, a foci miatt jöttem haza – felelte honlapunk érdeklődésére a csapatunk színeiben a gyöngyösi bajnoki nyitányon bemutatkozó Háda Zoltán. – A futballon kívül is vannak terveim. Úgy gondolom, ahhoz hogy a későbbi munkám úgy alakuljon, ahogy szeretném, jobb ha itthon vagyok. Emellett természetesen azért a foci nem szorul háttérbe.

Végig jártad a szamárlétrát a Szolnok MÁV-nál, ám onnan távozva több csapatban is megfordultál.

– Hét éve, 18 évesen mutatkoztam be az akkor NB III-as Tisza-parti gárdában, majd megfordultam a komolyabb célokat szövögető, szintén harmadosztályú Egerben, Jászapátin, Monoron és Tiszakécskén is, s végül tavaly nyáron szerződtem Salzburgba.

Jó “iskolád” volt, tehetségesnek tartottak, hogy látod, miért nem sikerült magasabb osztályba kerülnöd?

– Nyilván megvan a magam felelőssége is abban, hogy megragadtam a harmadosztályban, tehettem volna többet a cél érdekében, de látni kell, a mai labdarúgásban már külső tényezők is befolyásolják a feljebb lépés lehetőségét. Nekem nem voltak, nincsenek olyan kapcsolataim, amelyek elengedhetetlenek egyáltalában az esély megkapásához is.

Itthon kimondottan sportszerű játékosnak tűntél, felnőttként alig figyelmeztettek a játékvezetők, Ausztriában azonban szép számmal gyűjtögetted a lapokat.

– Más világ. Sokkal keményebb, agresszívebb a játék, több az ütközés, ami magával vonzza a szabálytalanságokat is. Én meg ráadásul nehezen viselem a vereséget, mindig nyerni szeretnék, s elismerem, ez időnként forrófejűséggel járt. Ezen mindenképpen változtatni akarok, fegyelmezettebbnek kell lennem, mert nem csak magammal, hanem csapatommal is kiszúrok, ha elszakad a cérna. Úgy érzem, jó úton járok …

Hogy érzed magad Jászberényben?

– Mindenképpen Szolnok környékén szerettem volna futballozni, így Jászberény ideális hely számomra. Nagyon jó a közösség, motiváltak a játékosok, egy irányba húz a társaság, szóval örülök, hogy ide kerülhettem a JFC-hez.

Mi lesz a holnapi, Balassagyarmat elleni meccsen?

– Mást el sem tudok képzelni, mint győzelmet.

Úgy legyen!

A szombati bajnoki összecsapás 17.30-kor kezdődik Jászberényben.