Ezúttal úgy léptünk pályára, ahogy mindig is kellene: haraptunk, akartunk …

A 2017-es esztendő utolsó bajnoki összecsapásán, vasárnap 5-1-es, fölényes győzelmet arattunk a Gyöngyös gárdája ellen. Ezzel a sikerrel talán sikerült egy kicsit kiengesztelnünk kitartó közönségünket. Remek játékkal, szépségdíjas gólokat szerezve gyűjtöttük be a három pontot.

Ennél jobban nem is kezdhettük volna a szezonzárót …

Talány, hogy miért nem tudtunk korábban is így futballozni … – kezdte egy nagyot sóhajtva értékelését vezetőedzőnk, Arany Lázló. – Már a tizenhetedik másodpercben gólt szereztünk, s lássuk be, ez mindenképpen a malmunkra hajtotta a vizet. A Gyöngyösnek előrébb kellett tolni védekezését, így nagyobb terület nyílt előttük. A mély, csúszós talaj ráadásul feküdt játékosainknak, néhányan kimondottan parádés teljesítményt nyújtottak. De vallom, elsősorban mentalitásunknak köszönhetjük magabiztos győzelmünket. Úgy léptünk pályára, ahogy mindig is kellett volna, haraptunk, akaratosak voltunk és végig domináltunk a kilencven perc során.

Ígéretéhez híven belenyúlt megszokott kezdőcsapatába.

Sok az egyforma képességű játékos a keretben, akik nem tudásban, hanem sokkal inkább mentalitásban tudnak a másik fölé nőni. Mivel az elmúlt meccseken senki nem nyújtott olyan kimagasló játékot, hogy nélkülözhetetlenné tegye magát, nem okozott gondot számomra a változtatás. Hét közben “beletiportam” a lelkekbe, akadt olyan, aki váratlanul a kispadon találta magát, más meg lehetőséget kapott a bizonyításra.

Tudom, egy edző nem szívesen emel ki senkit sem csapatából. Nem tenne ezúttal kivételt?

Mindenki hozzá tette a magáét, így elégedett lehet az egész társasággal. Hevesi-Tóth Tamás a védelem közepéről előre lépett a csatársorba, centerként gólt szerzett, gólpasszt adott, a mezőny legjobbja volt. Szabó Tamás tanári módon futballozott, Polák Gergő remekül szállt be, ráadásul mindketten a kapuba is találtak. A csapatvédekezésünkről mindent elmond, mindössze két alkalommal veszélyeztettek a vendégek.

Bár a szezonnak vége, csapatunk tagjai még két hétig edzésben maradnak, s csak azt követően kezdik meg téli szabadságukat.