Ezt már nem úszta meg Pálinkás Gergő

A vasárnapi bajnoki mérkőzés első félidejének közepe táján ijesztő jelenetnek lehettek szemtanúi a találkozóra kilátogató nézők. Egy fejpárbaj után Pálinkás Gergő vérző fejjel terült el a tizenhatoson belül, s azonnal látszott, hogy nagy a baj. Középcsatárunkat a mentők azonnal az Erzsébet Kórházba szállították.

  • Azt hiszem már érett ez a sérülés – fogadta mosolyogva érdeklődésünket Pálinkás Gergő. – A magasságomnál, illetve posztomnál fogva sokszor kényszerülök fejpárbajra, s nem egyszer ütköztem már szerencsétlen módon. Eddig azonban mindig megúsztam egy monoklival az esetet, most azonban öt centi hosszan szétnyílt a szemöldököm. A kórházban összevarrták, majd saját felelősségemre hazamentem, ám negyedóra múltán már mentem is vissza, mert nagyon rosszul éreztem magam. Hányingerem volt, szédültem, így bent is tartottak. Ma már jól vagyok, és szigorú pihenés mellett szerencsére itthon lábadozhatok.

Mire emlékszel a sérülésedből?

  • Először azt se tudtam, hogy hol vagyok és kivel ütköztem. A beívelésre indultam el nagy lendülettel fejelni, én a labdát bólintottam el, az előttem álló tömörülésből pedig valaki hátrafejelve nagy erővel a szememet találta el. Csak később tudtam meg, hogy csapattársammal, Lakatos Bélával “találkoztam”. Ő hál’ Istennek megúszta, én nem …

Tudni lehet már, hogy mennyit kell kihagynod?

  • Egyelőre még nem beszéltünk erről. Most teljes pihenésre vagyok kárhoztatva, szerdán kell visszamennem kontrollra, s úgy gondolom, azt követően kiderül, mikor állhatok ismét edzésbe.

A hét végén szünet lesz a bajnokságban, a harmadosztályú csapatok a Magyar Kupa főtáblájának első mérkőzésén lépnek pályára. Csapatunk vasárnap, Sényőn szerepel.

(fotó: Berény Foci Média)