Ez történt az utolsó fordulóban

Az utolsó forduló mérkőzéseit rendezték meg tegnap este a harmadosztályú labdarúgó bajnokság 2018-19-es pontvadászatában. Bár csapatunk idegenben is legyőzte a Sényő gárdáját, mivel a listavezető Szolnok nem hibázott a sereghajtó Sajóbábony ellen, egy ponttal az éllovas mögött, a második helyen fejezte be a bajnokságot.

A dobogó legalsó fokára az ESMTK kapaszkodott fel, miután papírforma győzelmet aratott a kiesett Cigánddal szemben. Az elmúlt hetekben remeklő Füzesgyarmat vereséggel búcsúzott közönségétől, de így is megőrizte negyedik helyét. A Putnok pontot szerzett Egerben és több győzelmének köszönhetően megelőzte a Sényőt. A Gyöngyös számára az egy pont megszerzése a biztos bent maradást jelentette, ellenben a Salgótarján és a Tállya hiába nyert Miskolcon, illetve Debrecenben, mindkét gárda elbúcsúzott a harmadosztálytól.

Eredmények: Sényő-Jászberényi FC 1-3, Szolnoki MÁV-Sajóbábony 2-0, ESMTK-Cigánd 4-0, Füzesgyarmat-Tiszaújváros 1-3, Gyöngyös-Nyírbátor 0-0, Eger-Putnok 0-0, DEAC-Salgótarján 2-3, DVTK II-Tállya 1-2.

A Keleti csoport küzdelmeit a Szolnoki MÁV nyerte meg  és ezzel feljutott az NB II-be, míg az utolsó három, a Salgótarján, a Cigánd és a Sajóbábony kiesett a megyei bajnokságba. A három NB III-as csoport leggyengébb mutatójával rendelkező 13. helyezett, a Tállya szintén elbúcsúzott az NB-s osztálytól.