Ez történt a tizenhatodik fordulóban

Még nem ért véget a 2019-es esztendő, de már elkezdődött a tavaszi szezon a harmadosztályú bajnokságban. Csapatunk tegnap a listavezető Füzesgyarmat vendége volt és nagy csatában vereséget szenvedett.

A játéknap nem a bajnokság aktuális állása, csapatunk idénybeli második veresége miatt marad emlékezetes, hanem egy olyan eredmény miatt, mely az egész NB III-as pontvadászatra – s ezen keresztül a rendező MLSZ-re – vett rossz fényt. A sereghajtó Ózd 29(!) gólt kapott a forduló előtt tizenegyedik helyen tanyázó Tállya otthonában.

A bajnoki címre pályázó DEAC a Putnok, míg a Cegléd az Eger vendégeként gyűjtötte be a három pontot. A középmezőnyt alkotó ESMTK, Sényő, Tiszaújváros, Putnok, Balassagyarmat ötös sorrendje fordulóról fordulóra változik, attól függően, mennyire sikerült hozniuk a papírformát. Ezúttal a Tiszaújváros “bukott”, s azonnal hátrébb szorult a táblázaton.

Eredmények: Füzesgyarmat-Jászberényi FC 2-0, Putnok-DEAC 1-4, Eger-Cegléd 1-2, Hatvan-ESMTK 1-2, DVSC II-Sényő 0-1, Gyöngyös-Tiszaújváros 3-2, DVTK II-Balassagyarmat 1-3, Tállya-Ózd 29-0(!)