Ez történt a huszonkilencedik fordulóban

Az utolsó előtti fordulót rendezték az NB III-as labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában a hét végén. Mint köztudott, csapatunk magabiztos győzelmet aratott a nagy rivális ESMTK ellen, s ezzel az utolsó játéknapra életben tartotta feljutási reményeit.

A listavezető Szolnok sokáig kínlódott a Tállya a vendégeként, ám a második félidő elején Simon Attila három perc alatt eldöntötte a pontok sorsát. A Füzesgyarmat nem várt, nagy zakót szabott a Putnok együttesére a Várady Béla Sportközpontban, s így akár még a harmadik helyre is odaérhet. A Sényő már, már győztesnek tűnt Nyírbátorban, a házigazdák azonban a hajrában egyenlíteni tudtak. A Tiszaújváros a számszerű eredmény alapján magabiztos győzelmet aratott, ám három gólját is az utolsó tíz percben szerezte. A sereghajtó Sajóbábony tíz gólos meccsen ikszelt a Debrecennel, míg a Salgótarján biztosan győzte le az Egert. A kis-Diósgyőr nem kegyelmezett a Cigándnak, mely így biztosan kiesett a harmadosztályból.

Eredmények: Jászberényi FC-ESMTK 3-0, Tállya-Szolnoki MÁV 0-2, Putnok-Füzesgyarmat 1-7, Nyírbátor-Sényő 2-2, Tiszaújváros-Gyöngyös 4-1, Sajóbábony-DEAC 5-5, Salgótarján-Eger 3-0, Cigánd-DVTK II 1-4.