Ez szinte egy új bajnokság

Igazi meglepetés fordulót rendeztek legutóbb az NB III. Keleti csoportjában. Kikapott a listavezető Kazincbarcika, a második Monor és harmadik helyen tanyázó csapatunk is csak egy pontot szerzett. Ugyanakkor nyert a forduló előtt kieső helyen álló Hatvan és Tállya, pontot szerzett a Hajdúböszörmény.

– Megmondom őszintén, én nem érzem akkora meglepetésnek az eredményeket, mint amennyire a szurkolók felkapják fejüket – vélekedett a hétvége totógyilkos eredményeiről vezetőedzőnk, Gelei Károly. – Azzal, hogy a szezon végén a mezőny harmada kiesik, a téli átigazolási időszakban arra kényszerültek a hátul álló csapatok (is), hogy megerősítsék keretüket. Szinte valamennyi, a veszélyes zónában tanyázó klub rutinos, egykori élvonalbeli játékosokat szerződtetett, így az erőviszonyok már messze nem ugyanazok, mint voltak ősszel. A tállyai Irhás, Lippai kettősnek például közel 200 NB I-es meccse van, a böszörményi Jeremiás Gergő játszott Debrecenben, Diósgyőrben, Nyíregyházán, Mezőkövesden, de riválisaink közül a Monor is megszerezte a Fradiban nevelkedő, Diósgyőrben és Siófokon is futballozó Bogáti Pétert, míg az RKSK-t még mindig a hátán viszi Bárányos Zsolt. És akkor még nem is említettem az NB I-es csapatokból a fakóba visszajátszókat. Az MTK II-be például hárman érkeztek ellenünk az első osztályból.  Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy tavasszal badarság bármiféle papírforma eredményeket várni. Nincs és nem is lesz egyetlen lefutott meccs sem, a korábban esélytelenebbnek vélt csapatok is képesek bárki elleni nyerni. Ékes példa erre, hogy a második Monor otthon ki tudott kapni a tizenhetedik Hatvantól, a sokak által leírt, biztos kiesőnek vélt Tállya pedig tavasszal már 7 pontot szerzett. És az ellenpélda, a bajnokság toronymagas esélyese, a Kazincbarcika három meccsen csak négy pontot gyűjtött. Meggyőződésem, hogy bőven lesz még váratlan eredmény.

Mindez azonban kevésbé vigasztalja a berényi szurkolókat …

– Való igaz, nekünk csak saját magunkkal szabad foglalkozni. Lehet bármilyen erős az ellenfelünk, vezethet bármilyen rossz felfogásban egy játékvezető, mi akkor sem követhetünk el olyan elemi hibákat, mint amilyet a Tállya vagy a Hajdúböszörmény ellen. Nem az akarattal van baj nálunk, hanem a figyelemmel, a koncentrációval. Ha egy picit is “okosan” futballoztunk volna a két hazai meccsen, akkor most három ponttal előrébb tartanánk …

Csapatunk a hét végén a Loki második együtteséhez látogat Debrecenbe.