Értékelés (I.): a legkisebb gondunk a kapuspuszton volt

Befejeződött a 2017-18-as harmadosztályú labdarúgó bajnokság őszi idénye – plusz egy tavaszi fordulót is letudtak a csapatatok -, elérkezett az értékelés ideje. Vezetőedzőnket arra kértük, csapatrészenként mondja el véleményét játékosai teljesítményéről. (Fél)Évértékelőjét stílszerűen a kapusokkal kezdte Arany László.

  • Először is azzal kezdeném, csak arról az időszakról tudok véleményt formálni, amióta én vagyok a vezetőedző, lévén a korábbi meccsek idején még a 14-15-ös éves gárdával dolgoztam – kezdte Arany László. – Nyugodtan kijelenthetem, a legkisebb gondunk a kapusposzton volt az ősszel. Menczeles Iván, Miski Zoltán és Sándor Bence munkájával, hozzáállásával, egyeztetve Kakas László kapusedzővel, maximálisan elégedett voltam. Iván és Zoli véleményem szerint az NB II-ben is megállna a helyét, míg Bence mindent megtett annak érdekében, hogy minél gyorsabban fejlődjön.

miskiMikor a hetedik fordulóra átvette a csapat irányítását, váltott a kapusposzton. Elárulja, miért cserélt?

  • Egyrészt szerettem volna mindkét hálóőrt kimozdítani egy kicsit megszokott komfortzónájából, másrészt meg akartam adni Miski Zolinak is a bizonyítási lehetőséget. Az már az ő egyéni peche volt, hogy két jól sikerült összecsapás után, a harmadikon, Monoron súlyos arcsérülést szenvedett. Ugyanakkor Ivánt dicséri az a tény, hogy nem sértődött meg, továbbra is teljes erőbedobással dolgozott és mikor újra lehetőséget kapott, remek formában védett.

Az utolsó meccsen aztán ismét váltott …

  • Zoli felépült, jól dolgozott, s mivel nem formája miatt került ki a csapatból, megérdemelte, hogy az évzáró meccsen pályára léphessen. Még egyszer mondom, mindkét fiúval elégedett vagyok, semmi sem indokolja, hogy a téli átigazolási időszakban ezen a poszton váltsunk.

Csapatunk december 7-ig még edzésben van, a játékosok azt követően kezdik meg egy hónapos szabadságukat.

(Folyt. köv. – védelem)