Elvennénk a bajnok veretlenségét

A harmadosztályú labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában immár a huszonnegyedik forduló összecsapásait rendezik meg a hét végén. Csapatunkra két okból is a tavaszi idény legnehezebb összecsapása vár.

Egyrészt hazai pályán ugyan, de mégis idegenben, immár hivatalosan is az “albérletünknek” számító gyöngyösi pályán fogadjuk soros riválisunkat, másrészt vasárnapi ellenfelünk az a Monor gárdája lesz, mely kimagaslik a Keleti csoport mezőnyéből. A listavezető szinte már bajnoknak tekinthető, hét fordulóval a bajnokság befejezése előtt tizenegy pont az előnye az ESMTK előtt. Mivel az eddig lejátszott majd két tucatnyi bajnokin sikeresen őrizte meg veretlenségét, s egyetlen pontot is csupán négy együttesnek ajándékozott oda. Nem valószínű tehát, hogy a hátralévő 630 perc alatt négyszer is vereséget szenvedjen …

Persze csapatunk célja nem lehet más, minthogy vasárnap – 16.30-kor kezdődik a mérkőzés – megfossza veretlenségétől a leendő bajnokot. Egy évvel ezelőtt sikerült a bravúr, akkor 2-1-re győztünk Jászberényben a végül ezüstérmes helyen végző vendégeinkkel szemben.

Miért ne sikerülhetne ezúttal is …