Eltüntettük az osztálykülönbséget

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mint köztudott, csapatunk tegnap délután órási meglepetést okozva 2-1-re legyőzte és ezzel elbúcsúztatta a Magyar Kupától az NB II-es Mosonmagyaróvár együttesét.

  • Számomra nem is az jelent igazi sikert, hogy nyertünk egy profiligás gárda ellen, hanem az, hogy eltüntettük az osztálykülönbséget ellene – vélekedett a tegnapi diadalról csapatunk vezetőedzője, Arany László. – Aki látta a kilencven percet megerősítheti, megérdemelten jutottunk tovább.

Őszintén, nem rándult görcsbe a gyomra, mikor a játékvezető 1-1-es állásnál felmutatta a piros lapot Ilkovics Miklósnak?

  • Nem, mert úgy éreztem, tökéletesen bevált a taktikánk, uraltuk a mérkőzést. Rutinos játékosaink közül Sándor Pista, Hevesi-Tóth Tomi, Farkas Jani és Szöllősi Feri is a padon kezdte az összecsapást, s úgy terveztük, a 60. perc körül cserélem majd be őket. Az utolsó fél órában frissen futballozva pedig eldönthetik a meccset. A hajrában már a hosszabbításra készültünk, mikor a játékvezető végre megadta a harmadik tizenegyes-gyanús szituációt. Szerintem egyébként ez volt a legkevésbé az … Ellenben amikor Forgács kezén szinte megállt a labda, furának tűnt, hogy nem látta az esetet. Hevesi-Tóth Tomi lába aztán nem remegett meg a 88. percben, s tovább lőtte a csapatot.

Akadt olyan játékosa, aki meglepetést okozott?

  • Győrfi Benedeket mindenképpen szeretném kiemelni. Fiatal játékosként első alkalommal kapott lehetőséget kezdőként, remekül játszott és egyenlítő találatunknál olyan gólpasszt adott, amilyet ritkán látni.

Legutóbb dr. Gottdiener Lajos elnök úgy nyilatkozott, hogy ilyen ellenfelet kívánt ellenfélnek. Most a folytatásban Ön is hasonló riválisra vágyik?

  • Most jobb lenne egy megyei szintű gárda, aki ellen kiharcoljuk a továbbjutást, hiszen december végéig továbbra is Gyöngyös lesz az otthonunk. Utána viszont tavasszal jöjjön a Ferencváros, már Jászberénybe …

A tervek szerint pénteken lesz a következő forduló sorsolása az MLSZ-ben.