Elszalasztott lehetőség …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Óriási lehetőséget szalasztottunk el a hét végén, s ki tudja, lesz-e még egy ilyen esélyünk. Azzal, hogy a listavezető nem tudott nyerni a kiesés elől menekülő DVTK II ellen, s az ESMTK is csak egy pontra volt jó a DEAC otthonában, futball nyelven szólva visszajöhettünk volna a meccsbe. Nem kellett volna hozzá más, “csak” haza hozni a három pontot Tiszaújvárosból.

Nem sikerült. A tavaly október közepén, a Tiszaligetben lejátszott szolnoki összecsapás után (1-0) most fordult elő először csapatunkkal, hogy egyetlen alkalommal sem sikerült az ellenfél hálójába juttatnunk a labdát. És ez végzetes hiba volt. A hazaiak hiába nem dolgoztak ki egyetlen komolyabb helyzetet sem, a korábban éveken keresztül a Balmazújváros meghatározó játékosának számító Papp Ferenc bomba szabadrúgásgóljának köszönhetően egyszer bevették Menczeles Iván kapuját. És ezzel el is dőlt a három pont sorsa. Riválisaink pontvesztésével nem hogy csökkentettük volna hátrányunkat, vereségünk miatt még nőtt is lemaradásunk.

Hogy  mi az oka annak, hogy kilenc, zsinórban győztesen megvívott találkozó után az első botlásból képtelenek vagyunk talpra állni, s a Putnok után a Szolnok, illetve a Tiszaújváros ellen is pont nélkül maradtunk, mélyebb elemzést igényel.

Négy forduló van hátra, a lemaradásunk 5 pont az első helyezett mögött. Sok, de nem ledolgozhatatlan. Ám több hiba már nem fér bele …