Első tavaszi hazai győzelmünkre készülünk

A hét végén a 26. forduló mérkőzéseivel folytatódik a harmadosztályú bajnokság. Csapatunk kéthetes szünet után ismét hazai környezetben lép pályára szombaton délután fél ötkor.

– Ugyan egymás után két meccset nyertünk, s ez mindenképpen jót tett a lelkeknek, de így is nagyon nehéz összecsapás vár ránk holnap – vélekedett a találkozó esélyeiről vezetőedzőnk, Gelei Károly. – A mezőny egyik legstabilabb védelmével rendelkező gárda, a legkevesebb gólt kapott Tiszaújváros látogat hozzánk, akivel az őszi meccsen is nagyon megkínlódtunk. Nem számítok látványos, sokgólos meccsre, a lényeg azonban most nem is ez, hanem a győzelem megszerzése.

Az elmúlt hetekben meglehetősen foghíjas volt a keretünk …

– Szép lassan talán kiegészülünk végre. Hevesi-Tóth Tomi letöltötte eltiltását, Szilágyi Norbi hosszú sérüléséből felépülve egyre jobb formába lendül és a legutóbbi meccset kihagyó kapusunk, Menczeles Iván is teljes intenzitással edzett már a napokban. Ugyanakkor Mile Krisztiánt fejsérülés miatt le kellett cserélni vasárnap, Hamar Ádám és Bálint Artúr pedig könnyített munkát végzett, s csak közvetlenül a találkozó előtt dől el, hogy vállalják-e a játékot.

Tavasszal nem igazán ment a játék hazai pályán.

– Senki nem gondolhatja komolyan, hogy itthon, saját közönségünk előtt nem akarunk ugyan úgy nyerni, mint tesszük azt idegenben. Sajnos azonban a sikertelenség mázsás súllyal nehezedik a játékosok vállára, melytől csak nagyon nehezen tudnak megszabadulni. Bízom benne, hogy az elmúlt hetek győzelmei most már feloldják végre a görcsöt, s itthon tartjuk a hőn áhított három pontot.

Nem csak a vendégegyüttes hátsó alakzata dicsérhető, csapatunk védekezése is kezdi őszi önmagát idézni. Utolsó négy meccsünkön három győzelmet és egy döntetlent könyvelhettünk el, a 360 perc alatt egyetlen gólt kaptunk, akkor is tizenegyesből vette be a putnoki Kovács Bence Menczeles Iván kapuját.

A szombati találkozó 16.30-kor kezdődik, a mérkőzést Farkas Mátyás vezeti, segítői Máyer Gábor és Kovács II. Gábor lesznek.