Elnöki ígéret: tavasszal 600 fős fedett lelátó épül

Nem csak csapatunk küzd gőzerővel a hőn áhított NB II-be jutásért, klubunk vezetői is mindent elkövetnek, hogy ha júniusban meglenne – pontosabban fogalmazva meglesz! – a bajnoki cím, nehogy adminisztratív okok miatt lemaradjunk a másodosztályról. Az NB II-ben való induláshoz ugyanis nagyon kemény feltételeknek kell megfelelni.

– Még az ellendrukkereink is kénytelenek elismerni, hogy mekkora fejlődésen ment át klubunk az elmúlt négy és fél évben – vélekedett a Jászberényi FC jelenlegi helyzetéről dr. Gottdiener Lajos elnök. – Mikor a megszűnés után úgy döntöttünk, hogy feltámasztjuk poraiból a jászberényi futballt, szinte semmink nem volt, se játékos, se utánpótlás, se szerelés. Most pedig ott tartunk, hogy reális eséllyel küzdhetünk tavasszal a profiligába, az NB II-be való kerülésért. Persze egyedül képtelenek lettünk volna az ilyen tempójú fejlődésre, ehhez kellettek támogatók és legfőképpen az önkormányzat hathatós segítsége. Óriási munkát végeztünk, rövid idő alatt a semmiből építettük újjá a klubot, s ezért jár a köszönet mindenkinek.

Felnőtt csapatunk jelenleg négy pontra lemaradva a listavezető mögött a harmadik helyen áll, korosztályos együtteseinkben közel 200 gyerek pallérozódik, és egyre többen hívják fel magukra az akadémiák figyelmét. Ugyanakkor bár létesítményünk is épül, szépül, akadnak még hiányosságaink …

– Ha valóban az NB II-ben akarunk szerepelni, márpedig egyértelmű célunk, akkor pótolnunk kell tavasszal a hiányosságainkat. A legégetőbb: a másodosztályban való indulás feltétele, hogy 600 fős fedett, ülőhelyes lelátóval kell rendelkezni. Nos örömmel jelenthetem be, a napokban sikerült összeszednünk az építkezéshez szükséges pénzt, így tavasszal megkezdődhet a kivitelezés. A pálya hosszanti oldalán, a kispadok mögött épül az új lelátó, miközben a régi is megmarad. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz problémánk a licence-szel.

Akkor kijelenthető, hogy a Jászberényi FC történetének legsikeresebb éve 2016?

– Úgy gondolom igen. Stabil lábakon álló, jól működő klub lettünk, melynek fejlődése az elmúlt négy évben töretlen volt. Bajnoki cím a megye egyben, középmezőny a harmadosztályban, most pedig már a dobogón tanyázva várjuk a tavaszi idényt. Közös munka eredménye a fokról fokra való előrelépés. Jó lenne fél év múlva feltenni az i-re a pontot. No, onnantól már 2017 lenne a JFC legsikeresebb esztendeje!