Elhunyt Sárközi Gyula

Hoffer András írása:

76 éves korában elhunyt Sárközi Gyula, a Lehel Hűtőgépgyár Idegenárú Osztály egykori munkatársa. Gyula 17 éven át futballozott és nyolc éven át vezette a gyár csapatát edzőként. A Jászberényi Lehelben, Vasasban és Honvédban kapus kivételével szinte minden poszton kiválót nyújtott. Leginkább középső védőt, centerhalfot játszott legszívesebben Pályafutása alatt nem volt kiállítva, a legsportszerűbb játékosok közé tartozott. Az 1977/78 évadban a berényi osztályozón a csapata az NB II.-be jutott, amelyhez Gyula (Trockij) nagyszerű játéka is kellett.
Később a labdarúgó berkekben ismert Karkusz-Sárközi edzőpáros tagjaként a fiatalok egész sorát nevelték ki a felnőtt csapat számára az ifjúságiakból. Nem sokára a felnőtt csapatot bízták rá, de a szoros együttműködés továbbra is megmaradt a fiatalokat továbbra is eredményesen vezénylő Karkusz Pállal. 1991-ben a Lehel második lett az NB III-ban, majd egy év múlva bajnok. Ezután két ezüst, három bronz és egy-egy 4. és 5. helyezett lett csapatunk.
Az 1993/94-es szezonban önkormányzati kitüntetést kapott dr.Magyar Levente polgármestertől, fiai a JSE pedig„ “Jászberény Legkiválóbb csapata„ elismerésben részesült. Az egyesületi örökranglistán hatodik helyen áll 353/33 mérkőzés/gól teljesítményével. A mellékelt fotón egy 1981-es Korompai Kupa eredményhirdetésén szorgoskodik játékostársaival együtt. Unokájának elvesztése utáni fájdalom megviselte szervezetét, hosszasan betegeskedett és szeptember 23-án a Szent Erzsébet Kórházból az égi futballpályára költözött.
A berényi futballszeretők nem felejtik el csupa szív, finom pengés játékát.
Isten áldjon Trockij!