Elégedett vagyok a szezonnal …

Mielőtt vezetőedzőnk, Német Gyula szakmailag értékelné a 2020-21-es harmadosztályú bajnokságban nyújtott teljesítményünket, kíváncsiak voltunk, klubunk elnöke miként élte meg a az elmúlt esztendőt.

  • Röviden összefoglalva, dobogós helyezésünk ellenére nem volt egy nyugodt szezon – felelte érdeklődésünkre dr. Gottdiener Lajos. – Ugyanakkor rendkívül elégedett vagyok, hogy a sok viszontagság ellenére bronzérmesek lettünk. Remek őszt futottunk, erőn felül teljesítettünk, ám a járványhelyzet okozta financiális gondok egyértelművé tették korlátainkat. Az önkormányzat támogatása a harmadosztályhoz kevés, a támogatók pedig a gazdasági bizonytalanság miatt óvatosabbak lettek. Nem szerettünk volna abba a hibába beleesni, melyet sok más klub elkövetett, így téli második helyünk, mindössze négy pontos hátrányunk ellenére már januárban, ha nehéz szívvel is, de lemondtunk NB II-es álmainkról. Igyekeztünk addig nyújtózkodni, míg a takarónk ér, s inkább a biztonságra helyeztük a hangsúlyt. Téli keretátalakításunkat is ennek szellemében hajtottuk végre, ugyanakkor így lehetőség nyílt fiataljaink csapatba építésére.

A téli második helyezés után csak egy helyet csúszott vissza tavasszal az együttes a táblázaton …

  • Büszke is vagyok, egy, két kivételtől eltekintve mindenki jelesre vizsgázott. Tulajdonképpen tét nélkül futballozhattunk a bajnokság idei szakaszában, mégis rendkívül motivált volt a társaság. A Tiszakécske kimagaslott a mezőnyből, a BVSC-hez közel álltunk tudásban, s igazából mindössze két meccsen, a Sényő és a DVTK II ellen maradtunk el a várakozástól. A többi összecsapáson a szűkebb keret, a rövidebb kispad ellenére is hoztuk magunkat.

A kényszer szülte a fiatalítást …

  • … de ezen az úton akarunk tovább haladni. Papp Patrik, Palcsó Martin, Kurunci Gabi után a következő évadban újabb fiatalokat szeretnénk a mély vízbe lökni. Három, négy poszton várható változás a keretben a nyáron, a tárgyalások már zajlanak, s amint megegyezés születik, azonnal tájékoztatjuk szurkolóinkat.

Az NB III-as osztályozók első felvonása már lezajlott, a hét végi visszavágók után pedig teljessé válik a 2021-22-es harmadosztályú mezőny.

(Fotó: Agócs László)

Be the first to comment

Leave a Reply