Egyre közelebb a visszatérés

Rémálomszerűen alakult fiatal játékosunk, Szanyi Krisztián számára a 2016-17-es bajnokság befejezése. Az utolsó fordulóban, a Nyírbátor ellen megrendezett összecsapás második félidejében, mikorra már minden lényeges kérdés eldőlt, súlyos térdsérülést szenvedett. Elszakadt a keresztszalagja, s nem kerülhette el a műtéti beavatkozást.

  • Július végén műtöttek, így számomra kimaradt a teljes 2017-es őszi idény – felelte honlapunk érdeklődésére a 22 éves Krisztián. – Azóta lassan eltelt hat hónap, s úgy érzem, egyre közelebb a visszatérés.

Milyen állapotban van most a térde?

  • Már november óta rendszeres látogatója voltam a konditeremnek, és a futások sem okoztak problémát. Hétfőn természetesen már én is ott voltam az öltözői eligazításon és a kondicionális edzéseket a többiekkel együtt végeztem. Az első napon 8 kilométert futottam én is és lekopogom, a térdem remekül bírta a terhelést. Nem szúrt, nem vizesedett be, szóval úgy érzem, túl vagyok a nehezén. Mivel azonban a labdás gyakorlatokat a műfüves pályán végezzük, abban maradtam a vezetőkkel, hogy azokba egyelőre nem kapcsolódok be. A kemény talaj “csúnya” dolgokat okozhat. Most türelmesnek kell lennem, nem szabad siettetnem a visszatérést.

Mikor láthatják újra a pályán a szurkolók?

  • Én nagyon bízom benne, hogy már a tavaszi idény első felében ott lehetek a keretben.

Szanyi Krisztián mellett még egy maródink van. Csúzz Martint az ősszel műtötték, így az ő visszatérésére még várni kell.