Egykori gólkirályunk az új vezetőedző

Ahogy arról egy hete klubunk elnöke, dr. Gottdiener Lajos már sejtelmesen beszélt, mára valósággá vált. A nyári szünet alatt jelentős változások lesznek csapatunknál, s ennek első lépése immár hivatalos formát is öltött.

  • Az új szezonnak lényegesebb kisebb költségvetéssel vágunk neki, s emiatt játékoskeretünk és szakmai stábunk is átalakul – tájékoztatta honlapunkat dr. Gottdiener Lajos. – A célunk ezúttal nem a feljutás kiharcolása lesz, hanem egy új fiatal csapat kialakítása. Úgy gondoltuk, ennek a munkának az irányítását a saját utánpótlásunkból kinövő edzőgeneráció kezébe adjuk. Huszák Gézának, Lukácsi Antalnak és Rézsó Péternek köszönettel tartozunk eddigi munkájukért, barátságban váltunk el tőlük. A nyári felkészülést már az U19-es csapatunkkal bajnoki címet szerzett Német Gyula irányításával kezdi meg csapatunk. Segítője az U15-ös gyerekekkel bronzérmes Lukácsi Lóránt lesz, míg a kapusedzői teendőket Juhász Tibor látja el. Az erőnléti edző továbbra is Panyi Csaba marad.

A ma már 45 éves Német Gyulát nem kell bemutatni szurkolóinknak, hiszen a közelmúlt ikonikus alakja a berényi futballnak. Utolsó igazán nagy sikereket vele érte el csapatunk, amikor a 2006-2007-os NB II-es bajnokságban a 13. – majd egy évvel később a 9. – helyen végeztünk a Keleti csoport mezőnyében – többek között a Kecskemét, a Szolnoki MÁV, az FTC, a Vác, a Mezőkövesd, a Kazincbarcika, és a Cegléd is ellenfelünk volt – és Német Gyula, a Ferencváros válogatott támadóját, Tököli Attilát megelőzve gólkirályi címet szerzett.