Egyetlen pont a különbség

Rangadóra készül csapatunk. Vasárnap a táblázaton egyetlen ponttal előttünk álló, dobogón tanyázó DEAC vendége lesz együttesünk. Győzelmünk esetén helyet is cserélünk riválisunkkal.

Meglehetősen régen, még szeptember elsején, a Putnok ellen nyert utoljára csapatunk. Az azóta lejátszott két bajnokin, a Tállya, illetve az Ózd ellen egyaránt döntetlenre végeztünk, míg egy hete, a Magyar Kupában 3-2-es vereséget szenvedtünk Sényőn. Ez utóbbi nem is azért különösen fájó, mert elbúcsúztunk a folytatástól, hanem mert mindezt két gólos előnyről tettük meg.

Az elmúlt hetekben több játékosára sem számíthatott Német Gyula vezetőedző. Pálinkás Gergő még az Ózd ellen szenvedett agyrázkódást, de Szemere Balázs, Ilkovics Miklós és László Krisztián is kényszerűségből hagyta ki a sényői kupameccset. Előbbi kettő szerencsére már teljes értékű edzésmunkát végzett a napokban, s ott lehetnek a vasárnapi keretben, ellenben Ilkovics és László még maródinak számít.

Debrecenben minden bizonnyal más mérkőzést vívunk a DEAC-cal, mint a Tállya vagy az Ózd ellen. Hétvégi vendéglátónk feljutásra pályázik, azaz hazai pályán szinte kötelező támadófocit játszania. Míg a legutóbbi két iksz alkalmával ellenfelünk még a “buszt is betolta” a kapuja elé, hogy kapott gól nélkül megússza a meccset, most lényegesen nagyobb terület nyílhat csatáraink előtt. Ugyanakkor figyelmeztető kell, hogy legyen számunkra a hajdúságiak kupameccse, amikor az NB II-es Csákvár ellen olyan játékkal rukkoltak ki, mely a másodosztályban is megállná a helyét.

A vasárnap 16 órakor kezdődő találkozót Hanyecz Bence vezeti, segítői Flinta Zoltán és Vrbovszki Pál lesznek.