Egyelőre 47 klub nevezését fogadták el

Ugyan a július 3-i határidőre 72 klub szerzett jogosultságot az NB III-ba való nevezésre, a Magyar Labdarúgó Szövetség mindössze 47(!) együttes jelentkezését – többek között a Jászberényi FC-ét is – fogadta el első fokon. Az elutasított klubok július 8-án 12 óráig pótolhatják hiányosságaikat, s a tervek szerint, ma dönt a versenybizottság a beadványokról. Az a gárda, amelyik nevezését ezúttal sem fogadja el az MLSZ, július 15-ig nyújthat be fellebbezést, s arról 17-én születik határozat.

A következő klubok már biztos résztvevői a 2020-21-es NB III-as bajnokságnak: Balassagyarmat, Balatonfüred, Bicske, BKV, BVSC, Cegléd, DVTK II., Dunaújváros, Debreceni VSC II., Eger, Érd, ESMTK, Nagykanizsa, Tiszaújváros, Vidi II., FTC II., Füzesgyarmat, Kozármisleny, Honvéd II., Iváncsa, Jászberényi FC, Kecskemét, Komárom, Körösladány, Lipót, Mezőkövesd II., Monor, Mosonmagyaróvár, Paks II., Pápa, Puskás II., Putnok, RKSK, SBTC, Sényő, Sopron, Szegedi VSE, Szentlőrinc, Taksony, Tatabánya, Tiszafüred, Tiszakécske, Újpest II., Vác, Kisvárda II. Veszprém, ZTE II.

Az élvonalbeli klubok közül a listáról egyelőre hiányzik a két újonc, a Budafok II és az MTK II gárdája, valamint a kiesett Kaposvár II, ellenben ott van a DVSC II együttese. Meglepetésre többek között hiányoznak olyan klubok a listáról, mint a III. Ker. TVE, a Gyöngyös, a Dabas, a Tiszaújváros, a Szekszárd vagy a Nagykanizsa.