Csapatvédekezésünk javítsra szorul

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egy forduló híján egy teljes kör hátra van a 2018-19-es harmadosztályú labdarúgó bajnokságból. Csapatunk hét pont hátrányban a listavezető Szolnoki MÁV mögött a harmadik helyen várja a tavaszi folytatást. Mivel az előző évhez képest is rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny – tavaly ilyenkor már 12 ponttal vezetett a Monor a dobogó legalsó fokán tanyázó Putnok előtt -, nem szabad “temetni” csapatunkat. A hét pont ledolgozható, de csak akkor, ha elkerüljük az olyan nem várt vereségeket, mint volt a DEAC és a Nyírbátor elleni.

  • Sajnos azt kell mondanom, mindkét bajnoki találkozónk ráment a Magyar Kupa-szereplésünkre – ismerte el klubunk elnöke, dr. Gottdiener Lajos. – A DEAC elleni “zakó” előtt néhány nappal győztük le bravúros játékkal, 2-1-re az NB II-es Mosonmagyaróvárt, míg a szabolcsiak elleni 1-2-t megelőzően az élvonalbeli Honvédot késztettük teljes erőbedobásra a továbbjutás érdekében. Az MK-ban mutatott helytállásunk a jelek szerint hat pontunkba került …

Ahhoz, hogy a váratlan kudarcokat elkerüljük, szükségünk lesz néhány új játékosra. Rúgott gólok tekintetében jól állunk, hiszen a legtöbbször mi vettük be az ellenfeleink hálóját, ám a kapott gólok számára nem lehetünk büszkék. Míg a feljutásért vívott harcban közvetlen vetélytársunknak számító ESMTK csupán 9, a Füzesgyarmat 10, a Szolnok pedig 13 gól kapott, addig nekünk 21-szer kellett közepet kezdenünk meccs közben. Mindez azt bizonyítja, csapatvédekezésünk nem igazán működött. Különösen “szűrő” tekintetében állunk gyengébben riválisainknál, márpedig a mai futballban az egyik kulcsposztnak számít a védelem előtt “takarító” hatékony játéka.