Csapatkapitányunk három pontot remél a debreceni találkozótól

A hét végén idei utolsó idegenbeli bajnoki mérkőzésére utazik csapatunk, vendéglátónk az újonc Debrecen együttese lesz. Mai edzésünk után csapatkapitányunkat faggattuk a várható esélyekről.

  • Az öltözőben már egyértelműen a szombati meccs a téma – felelte érdeklődésünkre Mile Krisztián. – Más célunk nem is lehet, minthogy mindhárom pontot haza hozzuk az újonc otthonából.

Két ellentétes passzban lévő gárda méri össze erejét a hét végén …

  • Jól kezdte a szezont a hajdúsági együttes, ám szeptember végén látványosan megtorpant. Utolsó öt meccsét zsinórban elveszítette, s mindössze két gólt szerzett 450 perc alatt. Ugyanakkor nekünk az elmúlt hetekben sikerült elkapni a fonalat, október közepe óta veretlenek vagyunk. Jó lenne, ha egyik oldalon sem szakadna meg ez a sorozat.

Különösen védekezésünk javult óriásit.

  • Tény, utolsó három meccsünkön egyetlen gólt kaptunk, azaz tényleg masszívabbak lettünk. A célunk eléréséhez viszont arra is szükség van, hogy előre játékunk is feljavuljon. Legutóbb a Tállya ellen is komoly nyerési esélyünk volt, de képtelenek voltunk a kapuba találni.

Mintha idegenben jobban menne a játék …

Hazai pályán valamennyi csapattól elvárják a szurkolók, hogy kapuja elé szorítsa vendégét. Nos ez a stílusú játék a jelek szerint még nem megy nekünk. A betömörülő védelemmel nem tudunk mit kezdeni, idegenben viszont sokkal szabadabban játszhatunk. Nagyobb a terület támadóink előtt, s ezt az utóbbi időben ki is használtuk.

Mit tudunk a DEAC-ról?

  • Túl sok információnk nincs róluk. Újoncok a mezőnyben, sok ismeretlen fiatallal. De mindegy is, hogy ki ellen futballozunk szombaton, nyerni akarunk idei utolsó idegenbeli mérkőzésünkön.

A harmadosztályú labdarúgó bajnokság tizennegyedik fordulójának összecsapása szombaton 13.30-kor kezdődik Debrecenben, az egyetemi pályán.