Csak kétszer maradtak pont nélkül idegenben

Szombaton (13 óra) a tizenhatodik fordulóval folytatódik a harmadosztályú bajnokság küzdelemsorozata. Csapatunk hosszú veretlenségi sorozata legutóbb megszakadt Kazincbarcikán, s ezzel együtt visszacsúsztunk a harmadik helyre a táblázaton. Ezek után nem véletlen, hogy talán a korábbiaknál is fontosabb, hogy begyűjtsük a három pontot a hét végén.

Nem vár ránk könnyű feladat, mi több, rendkívül nehéz összecsapás előtt állunk, hiszen vendégünk az a Hatvan együttese lesz, mely a táblázat állása szerint az életéért küzd. Igen ám, de aki egy kicsit is ismeri a “szomszéd” keretét, tisztában van vele, sokkal erősebb annál, mint azt jelenlegi 15. helyezése tanúsítja. A Híres Gábor dirigálta gárda ráadásul mintha kezdene magára találni, utolsó két mérkőzésén veretlen maradt, miközben hazai pályán legyőzte a dobogóra esélyes Putnok együttesét. Sőt, bár nem mérvadó, hiszen meglehetősen tartalékos összeállításban léptünk pályára, októberben csapatunkat is legyőzte 3-2-re, kiejtve ezzel a Magyar Kupában.

Különösen figyelemre méltó a Hatvan idegenbeli szereplése: nyolc vendégként lejátszott mérkőzéséből csupán kétszer maradt pont nélkül. Éppen két olyan ellenféllel szemben – BKV Előre, Hajdúböszörmény -, ahova győzelmi esélyekkel utazott. Ugyanakkor döntetlenre végzett például az RKSK vagy éppen a Diósgyőr II vendégeként.

Az együttes leggólveszélyesebb játékosa a 4 találatot jegyző Szabó Roland, aki a másodosztályban (Soroksár) is letette korábban a névjegyét és régi ismerősként köszönthetjük a korábban minket erősítő Bárkányi Arnoldot is.

Ahhoz, hogy sikerrel vegyük a szombati akadályt, mindenképpen javítanunk kell a helyzetkihasználásunkon, illetve újra stabilizálnunk kell hátsó alakzatunkat.