Cigándon kell helyre állítanunk megtépázott renoménkat

Hiába mutatott biztató formát csapatunk a felkészülési időszakban, hiába győzött le NB II-es profi együtteseket, majd ütötte ki a Salgótarjánt a tavaszi nyitányon, elég volt két rosszul sikerült bajnoki mérkőzés, és már le is rombolta azt a képet, amit amit addig felépített magáról.

A sereghajtó Balassagyarmat elleni idegenbeli döntetlen, majd az utolsó előtti Tiszaújvárostól kapott hazai pofon alaposan megtépázta nem csak játékosaink, de még szurkolóink önbizalmát is. Renoménkat csak egy bravúros győzelemmel lehet helyrebillenteni. Erre szombaton nyílik lehetőség, amikoris a harmadosztályú bajnokság huszonegyedik fordulójának mérkőzésén, Cigándon lép pályára.

Nem lesz könnyű, hiszen  az előző bajnokságban még az NB II-ben szerepelt cigándi alakulat jelenleg a túlélésért küzd, mindössze egyetlen ponttal gyűjtött többet, mint a más kieső helyen tanyázó DEAC. Régen, még november közepén, a Tiszaújváros ellen diadalmaskodott utoljára a gárda, ennek ellenére nem lehet azt állítani, hogy rossz formában várna minket. Idei három meccséből ugyanis kétszer döntetlenre végzett nála jobb csapattal, előbb Nyírbátorból, majd a kis-MTK-tól rabolt pontot idegenből. Egyetlen 2018-as vereségét a már bajnoknak tekinthető Monortól szenvedte el.

A szombaton 16 órakor kezdődő találkozót Bálint Attila vezeti, segítői Flinta Zoltán és Belicza Bence lesznek.