Bravúr kategóriába tartozó győzelem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A hét végi bajnoki fordulóban csapatunk 3-0-ás győzelmet aratott Nyírbátorban. Ha figyelembe vesszük, hogy egy “mumus” otthonában nyertünk – a szabolcsi alakulat a közelmúltban többször megtréfálta együttesünket -, illetve több, mint egy órán át emberhátrányban játszottunk, mindenképpen kiérdemli sikerünk a bravúros jelzőt.

  • Veresége ellenére is igazolta jó hírét a nyírbátori gárda – dicsérte ellenfelünket értékelése kezdetén vezetőedzőnk, Huszák Géza. – Mi is hallottuk a pletykákat, hogy anyagi gondok nehezítik mindennapjaikat, ám ez a teljesítményükön egyáltalán nem látszott meg. Jó erőkből álló, fiatal csapat, mely mindenkinek feladta a leckét,

Menczeles Iván kiállításakor mi érzett a kispadon?

  • Kezdjük azzal, hogy jó l kezdtünk, gyorsan megszereztük a vezetést és kidolgoztunk két, három komoly ziccert. Ezeket viszont kihagytuk, s ahogy ez ilyenkor lenni szokott, az ellenfél az első adandó alkalommal megbüntetett érte. A hazaiak csatára a leshatárról lépett ki, Iván kiszaladt elé és elütötte. Messze volt a kispadtól az eset, nem tudom megítélni, hogy les volt-e vagy sem, a játékvezető viszont azonnal a piros lapot mutatta fel kapusunknak. Azonnal át kellett szerveznem a csapatot, a korábbi támadó játékról immár a biztonságra kellett helyeznünk a hangsúlyt. Ugyanezt, ellenkező előjellel meglépte a hazaiak szakvezetője is, ő az öt védős rendszerről azonnal háromra váltott. Átadtuk a területet a Nyírbátornak, mely jött is előre, még helyzetei is voltak, de Farkas Jani még a szünet előtt kibirkózott magának egy helyzetet, berúgta, s ezzel megnyugtatta a társakat is. Hevesi-Tóth Tamás szünet utáni fejesgólja pedig végleg eldöntötte a pontok sorsát.

Juhász Tibor személyében olyan kapus állt a gólvonalra, aki egyszer már szegre akasztotta kesztyűt …

  • Minden dicséretet megérdemel Vöri, hiszen egyrészt valóban régen védett tétmeccsen, másrészt “hideg kézzel” beállva azonnal bravúrt kellett bemutatnia. Az Iván kiállítása utáni szabadrúgásnál nagyot védett, majd volt két, három komoly védése, mely azt hiszem jót tett az önbizalmának is.

Mennyire figyeljük a riválisok eredményeit?

  • Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem érdekel minket. Mivel egyszer már sikerült az első helyre felkapaszkodnunk, természetes, hogy visszavágyunk az élre. Ahogy a kilenc meccses győzelmi sorozatunk után nekünk is volt egy hullámvölgyünk, ugyanez másnál, akár a Szolnoknál vagy az ESMTK-nál is előfordulhat. Tudjuk, nem a mi kezünkben van a sorunk, annak ellenére sem, hogy egyetlen pont a lemaradásunk a Tisza-partiak mögött. Mi egyet tehetünk, megnyerjük a hátralévő két mérkőzésünket, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég …

Csapatunk vasárnap 17.30-kor a táblázat harmadik helyén álló ESMTK együttesét fogadja hazai környezetben.

 

ne mondhatjuk hogy nem frigyelünk a szolnokra.