Betonvédelem kontra gólerős támadók

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nincs időnk sokat búslakodni a hét végi, váratlan vereség után, hiszen máris nyakunkon az újabb bajnoki forduló, melynek során komoly erőpróba vár csapatunkra.

Mondhatni a szolnoki kirándulásunk mellett a most vasárnapi fellépésünk lesz az őszi idény legrázósabb összecsapása. Nem csak azért, mert az ESMTK gárdája tavaly a második helyen végzett és együtt tartotta nyáron keretét – nem véletlenül tanyázik most is a dobogó második fokán -, hanem azért is, mert olyan stabil, szervezett védelemmel rendelkezik, melybe sok ellenfélnek beletört már a bicskája. Az eddig lejátszott 13 bajnoki összecsapáson mindösszesen nyolcszor, az utolsó hat fordulóban csupán egyszer(!) zörgették meg hálóját. Hét mérkőzésen Bonica Sebastian kapus nemes egyszerűséggel lehúzta a rolót, s csupán a Sényő legénysége tudott kilencven perc alatt egynél több gólt szerezni ellene.

Igaz ugyanakkor, hogy ilyen kevés szerzett góllal valósággal csodaszámba megy dobogós helyezése. Az erzsébeti alakulat közvetlenül előttünk áll a táblázaton, ám mi kétszer annyi gólt rúgtunk, mint vasárnapi vendéglátónk.

Hogy melyik ér többet a pályán, a biztos védelem avagy a gólerős támadósor, vasárnap kora délután kiderül …