Befejeződött a keret átalakítása

Amint azt klubunk elnöke, dr. Gottdiener Lajos a napokban jelezte, két héttel a bajnoki rajt előtt befejeződött csapatunk keret-átalakítása. Nem lehet azt állítani, hogy eseménytelenül teltek volna az elmúlt hetek házunk táján, hiszen igencsak jelentős volt a játékosmozgás.

Kilenc játékos távozott, nyolc érkezett, azaz szinte a fél keret kicserélődött. Mile Krisztián NB-s szinten befejezte pályafutását, Tiszafüreden folytatja a megyei I. osztályban, míg Polák Gergő Martfűre igazolt. Tisza Kálmán hazatért a Szolnoki MÁV-hoz, Kis Balázs Dunaújvárosba szerződött. Túri Dániel és Nagy Richárd visszatért a fővárosba, az ESMTK-t erősítik a következő szezonban. Patócs Richárd egyetemi tanulmányai miatt a DEAC-nál folytatja pályafutását, Lukács Richárd az NB II-es Ceglédél kapott szerződést és Kürti Zsolt sem a keretünk tagja már.

Szerencsére – a felkészülési mérkőzések tapasztalata alapján – minőségi játékosok érkeztek a távozók helyére. Sándor István a másodosztályú Ceglédtől, Svedyuk Alex és Szöllősi Ferenc Cigándról, Szemere Balázs Kazincbarcikáról, a régi ismerős Herczeg László a III. kerületi TVE-től tette át székhelyét Jászberénybe. Szanku Kristóf Taksonyból vette hazafelé az irányt, a tehetséges Győrfi Benedek a REAC mezét cserélte kék-fehérre, míg Ilkovics Miklós Kárpátaljáról érkezett klubunkhoz.

Csapatunk a szerdai, RKSK elleni mérkőzéssel befejezte a felkészülési találkozók sorát, legközelebb augusztus 4-én már bajnoki pontokért lép pályára.