Bátor játékot kértem a gyerekektől

Csapatunk a hét végén, soha nem látott összeállításban lépett pályára az NB III-as Dabas otthonában megrendezett felkészülési mérkőzésen. A találkozón látottakról vezetőedzőnket faggattuk.

  • Én minden meccsen nyerni akarok, függetlenül attól, hogy tétmeccsen vagy felkészülési találkozón lépünk pályára, hogy erősebb avagy gyengébb összeállításban játszunk – kezdte értékelését Német Gyula. – Azt kértem a játékosoktól, hogy bátran futballozzanak, hogy merjenek játszani. Ezt a 3-1-es vereség ellenére többé, kevésbé meg is valósították. Nem játszottunk alárendelt szerepet, még a második félidőben is igyekeztek megvalósítani elképzeléseinket a gyerekek, pedig akkor Szöllősi Ferenc kivételével csupa 15-19 éves volt a pályán csapatunkban. Borbás Martin például kis túlzással akkor született, amikor a dabasiak szélsője, Fitos László bemutatkozott a Fradi első csapatában. Rajtuk kívül kíváncsi voltam, hogy a három próbajátékos milyen játékerőt képvisel a mi fiataljainkhoz képest.

És milyen tapasztalatokat szűrt le a kilencven percből?

  • Én bizakodó vagyok, szerintem nem fogunk kevesebb meccset nyerni, mint az őszi szezonban. A csapat tengelye megmaradt és van néhány olyan fiatalunk, akiben komoly potenciál van. Az is igaz, két játékosra, egy belső védőre és egy támadóra még szükségünk lenne.

Csapatunk szerdán este szurkolóinknak is bemutatkozik, hazai környezetben fogadja a Tiszafüred együttesét. A találkozó 18 órakor kezdődik a műfüves pályán.